malzeme
- 4 tane patates
- 3 tane havuc
- 1 su bardak bezelye
- 500 gram kiyma
- 2 dis sarimsak
- 1 cay kasik kara biber
- 1 cay kasik kimyon
- 1 tatli kasik tuz
- yarim su bardak su
- 100 gram kadar tere yag
hazirlanisi
- Köftenizi yugurun.
- Kücük parcalar koparip yuvarlayin.
- Diye malzelerinizin kabuklarini soyup dilimleyin
- Bezelyenizi konserve kullaniyorsaniz sudan gecirin.
- Borcama zebzeleri siralayip üzerine küp küp tere yagi birakin.
- Tuzunu ve baharatinizi sarimsaginizi sa yarim bardak suda karistirip üzerine gezdirin.
- Föftelerinizi üzerine koyup üzerine alu kegitla kapatip yaklasik 15 dakika pistikten sonra üzerini acin tepsinizin devam pisirin
- Bir defa karistirin kötelerle sebzeleri ve servise hazir.
- Sebiya teyzemin köfteleri iftarda bize ikram etti ellerine saglik.
No comments:
Post a Comment