malzeme
- 500 gr kıyma
- 4 tane domates
- 2 tane sogan
- 5 tane biber
- 3 diş sarımsak
- sivi yag
- 1 kaşık biber salcasi
- 2 yemek kasik domates salcasi
YAPILIŞI
- Patlıcanlar alacalı soyulup karnı yarılıp tuzlu suda bekletilir.
- 1 saat sonra suları sıkılarak tuzlu sudan çıkarılıp kurulanıp fırın tepsisine konur közlenirler .
- Bir yanda kıyma kavrulmaya başlanır azıcık sıvı yagla.Yemeklik doggranmış sogan ve sarımsak eklenir o da beraber kavrulur.
- Biberlerde eklenir deva kavrulur.
- Üzerine salçada konur ve kokusu çıkana kadar devam kavrun.
- Patlicanlarin üzerine kasila hafif bastirip 2 ser yemek kasik kiymali harcdan ilave edin.
- Üzerine dilimleyip domates ve biber dilimini kürdanla batirip firinda 175 derecede pisirin.
- Afiyetler olsun. bir iftar menüsü bir porsiyonluk karni yariklar.
No comments:
Post a Comment