Malzeme
- 1 paket taze kadayif
- ceviz
- 250 gram tere yagi
serbeti icin malzeme
- 3 su bardak toz seker
- 3 su bardak su
- ceyrek limon
hazirlanisi
- Taze kadayifi buzdolabindan yaklasik bir sat önce cikartin.
- Tere yagi eritin yag kismini kesinlikle sütlü kismi kullanmayin.
- Kadayifin her yerine yagi döküp elinizle hadayifi ezmeden sagli ,sollu cevirinki yag hertarafina degsin.
- Serbetini kaynatip sogumaya birakin.
- Avuc icinize tel kadayiftan bir tutam alip üzerine 1 tatli kasik cekilmis ceviz
- Bir kürk fincaninin icerine sukup bastirin iyice fincani ters cevirin.
- Ben böyle yaptim hepsi bir boyda ve güzel görünüyorlar.
- Firinda 170 derecede nar gibi pisirin.
- Önceden hazirladiginiz soguk serbeti üzerine esit sekilde kepceyle dökün.
- Bu tatliyi bayramda yaptim cok da nefis lezletli oldu .
No comments:
Post a Comment