malzeme
- 3 tane yumurta
- 3 çay bardak şeker
- 3 çay bardak sıvıyag
- 1 çay bardak yogurt
- 4 damla limon suyu
- 1 paket kabartma tozu
- Yeterince un
Şerbeti için
- 5 su bardak şeker
- 6 su bardak su
- 4-5 damla limon
hazirlanisi
- Serbetini hazirlayin ilk önce ve sogumaya birakin.
- Yumurtalari ve yogurdu iyice çırpın.
- Şekeride ilave edip devam çırpin.
- Yag da ilave edilip devam cirpilir.
- Karbonatın üzerine 3-4 damla limon sıkılır,kabartma tozuyla birlikte una katılır.
- Hazırlanan karışıma un yavaş yavaş eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alınır,avuç içinde yuvarlanır,üzerine bir bastırılır.Tepsiye aralıklı dizilir
- önceden isitilmis 175 derece fırında pişirilir.
- Fırından alınınca hemen önceden hazırlanıp,sogutulmuş şerbeti dökülür
No comments:
Post a Comment