- yarim paket kabartma tozu
- 1 su bardagı sıvı yag
- 2 su bardak ılık süt
- 1 tutam tuz
- aldıgı kadar un
- 1 kase haşhaş ezmesi
- hashas 1 su bardak sivi yaglan iyice karistirilir
- 1 su bardak findik cekilmis
hazirlanisi
- Bütün malzemeleri sırayla karıştırıp hamuru yugurup ve dinlenmeye birakin 30 dakikadar
- Hashas yag ve fingigi karistirin.
- Bezeler ve avcunuzun icinde yuvarlanir.
- Bir beze alınarak hazır yufka büyüklüğünde açılır, Üzerine haşhaş ezmesi ve bir ve her tarafına yaylatılır Rulo sarılır ve dört parmak üzerine kapatılır yaklasik 5-7 dakika sonra dinlendikten sonra merdaneylen açılır.
- Aynı işlem bezeler bitene kadar kekrarlanir.
- Biz bahcede bir sacin üzerinde odunla pisirdik.
- Evde de pitza tavasinda yapila bilir.
- Saciniz varsa dahada güzel oluyor .
- Cok nefis bir lezletli katmer
- AFİYET OLSUN
No comments:
Post a Comment