malzeme
- 4 su bardak un
- 1 su bardaksüt
- 1,5 tatli kasiktuiz
- 3 corba kasik ay cicek yagi
- 1 tatli kasikmahlep1 paket yas maya 40 gramlik
üzeri icin
- 4 yemek kasik pekmez
- yarim cay bardak su
- 1 kase susam
hazirlanimi
- Hamuru yugurup yaklasik 1 saat kadar mayalanmaya birakin
- Ceviz büyüklügünde bezeler edip acuc icinizler yuvarlayin silindir biciminde acin.
- 2 tane hamuru sac örgü gibi veya kivirip uc kismini birlestirin.
- Suyun icersine pekmezi katip cirpin.
- Simitlerinizi önce pekmezli suya sonra susama batirin.
- Önceden isitilmis firinda 175 derecede pisirin .
- Afiyetler olsun,
Peynirli simit
- 1 su bardak ılık süt
- 1 cay bardak sıvıyag
- 1 Yumurta(sarısı üzerine)
- 1Paket yaş maya
- 1Tatlı kaşık şeker
- 1Tatlı kaşık tuz
- Aldıgı kadar un
- Yumuşak margarin
İç malzemesi
- beyaz peynir
- üzerine yumurta sarisi ve cörek otu
Yapılışı
- Ilık sütte şeker ve maya eritilir sırayla diger malzemeler eklenip yogrularak yumuşak bir hamur yapılır.
- Hamur yalasik yarim saat mayalanmaya birakilir
- Tezgahin üzerine yag damlatilpt hamur merdaneyle acilir.
- Acilan hamura erimis margarin sürülür bir ucuna diyer uca kadar yerlestirilir.
- Börak yapar gibi 2 kere yuvarlanip bicakla ucda diyer tarafa dogru kesilir .
- Bu islem hamuer biten deyince yapilip.
- Yuvarladiginiz ici peynirli rulolar esit sekilde kesilirler .
- Örük veya 2 ki hamur biri birlerine dolanip uc kisimlari birlestirilir
- Üzerisine yumurta sarisi ve cörek otu
- Afiyetler olsun.
No comments:
Post a Comment