Saturday, May 16, 2009

belis tatlisi ,makarna corbasi ,yesil kek

BELIS TATLISI
malzeme

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardak irmik
  • 1 su bardak aycicek yagi
  • 2 tane kabartma tozu
  • 2 tane vanilya sekeri
  • 1 su bardak seker
  • 400 gram ciy kirema
sebeti
  • 3 su bardak seker
  • 3 su bardak su

Yapilisi

  • Yumurtalari cirp.Diyer tüm malzemeleri de ekle iyice cirp .
  • Derin bir tepsiye yufkalari sirayla tepsiye koyarken aralarina cirpmis sostan kasikla esit satlarda fircayla her tarafina ve tüm katlarin arasina sür.
  • (1 kepce kadar her araya)
  • Kalan sosu üzerine dük ve firina 175 dereceye pisirin
  • Serbetini tatli soguduk tan sonra dükün .
  • Enson dilimlenir.
    Bu tarif cok hafif ama okadarda lezletli
    Hem cok kolay yapiliyor hemde nefis

KIYMALI MAKARNA CORBASI
malzeme
  • yarim su bardak corbalik makarna
  • 200 gram kiyma
  • 1 corba kasigi aci biber salcasi
  • 1 yemek kasik domates salcasi
  • yarim limon suyu
  • 1 cay kasik kuru nane
  • tuz
  • 5 su bardak su
  • yarim havuc

yapilisi

  • Havucu soyup ince ve kücük dogra .
  • Tencereye aycicek yagi koyup havucu ve kiymayi 3-4 daki ka karistir Sarimsak,salcayi ekle naneyi ve suyunu ekle kayna maya baslayinca makarna yi ekle limon suyuda ekle .4-5 daki kaynayinca servise hazir
afiyet olsun


YESIL KEK

malzeme

  • 2 su bardak toz seker
  • 1 su bardak süt
  • 1,5 cay bardak aycicek yag
  • 2,5 su bardak un
  • yarim su bardak nisasta
  • 1,5 kabartma tozu
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 3 tane yumurta
  • yarim cay bardak nane surubu

yapilisi

  • Önce yumurta,seker,süt yag mikserlen cirpsonra un, nisasta ,vanilya, kabartma üzerine ekleyip devam cirp
  • Hamuru ikiye böl birtarafa nane suru bundan yarim cay bardak konur tekrar cirpilir
  • Tepsiye bir kepce cilekli bir kepce sade böyle malzeme bitenekadar devam
    175 derecede önceden isitilmis firina ver

No comments:

Post a Comment