malzeme
- yarim kereviz
- 3 kasik siviyag
- 3 tane patetes
- 1 tane sogan
- 1 tane kirmizi dolmalik etli biber
- 1kasik domates salcasi
- 1 dis sarimsak
- yarim limon suyu
- tuz
yapilisi
- Tencereye kabugu soyulmus kereviz dilimlenir ve tencereye konor .
- Patetesin kabugu soyulup küp ,küp kesilir sogan dogra .
- Biberin cekirdeyi cikarilip tüm sebzeleri tencereye su koyup haslayin .
- Hasladiginiz sebzeleri stap mikserden gecirin.
- Yagda salcayi kavurup tencerenin icine ekleyi.
- Tuzunu,limonuda sikin ve yeterli suyunu da ilave edip kaynatin.Afiyet olsun LAHANA KAVURMASI SOSISLI
malzeme
- yarim kila yesil lahana yapraklari
- 1 tane sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 doze ege türk sosis
- tuz
- sivi yag
- 500 gram yogurt
- 2 dis sarimsak
yapilisi - Tencereye yagi koyun.
- Sogani kücük dograyip tencerenin icine ekleyin.
- Lahayi yikayip dograyin soganlar pembelesince lahanayida ekleyin .
- Yarim cay bardagi su ilave edin 3-4 dakika karistirin
- Sosisi de dilimleyip ekleyin.Sarimsagini ve tuzunuda ekleyip 5 dakika kadar kapagi kapali pisirin kendi suyunda 5-6 dakika
- Sarimsagi rendeleyin yogurtla cirpin .Yemeyin yanina gogurtla daha nefis oluyor.
- Sosisli lahana Almanlarin menüsündan bir lezlet
No comments:
Post a Comment