Tuesday, May 26, 2009

kereviz corbasi,lahana kavurmasi sosisli

KEREVIZ CORBASI
malzeme
  • yarim kereviz
  • 3 kasik siviyag
  • 3 tane patetes
  • 1 tane sogan
  • 1 tane kirmizi dolmalik etli biber
  • 1kasik domates salcasi
  • 1 dis sarimsak
  • yarim limon suyu
  • tuz

yapilisi

  • Tencereye kabugu soyulmus kereviz dilimlenir ve tencereye konor .
  • Patetesin kabugu soyulup küp ,küp kesilir sogan dogra .
  • Biberin cekirdeyi cikarilip tüm sebzeleri tencereye su koyup haslayin .
  • Hasladiginiz sebzeleri stap mikserden gecirin.
  • Yagda salcayi kavurup tencerenin icine ekleyi.
  • Tuzunu,limonuda sikin ve yeterli suyunu da ilave edip kaynatin.Afiyet olsun LAHANA KAVURMASI SOSISLI

malzeme

  • yarim kila yesil lahana yapraklari
  • 1 tane sogan
  • 1 dis sarimsak
  • 1 doze ege türk sosis
  • tuz
  • sivi yag
  • 500 gram yogurt
  • 2 dis sarimsak
    yapilisi
  • Tencereye yagi koyun.
  • Sogani kücük dograyip tencerenin icine ekleyin.
  • Lahayi yikayip dograyin soganlar pembelesince lahanayida ekleyin .
  • Yarim cay bardagi su ilave edin 3-4 dakika karistirin
  • Sosisi de dilimleyip ekleyin.Sarimsagini ve tuzunuda ekleyip 5 dakika kadar kapagi kapali pisirin kendi suyunda 5-6 dakika
  • Sarimsagi rendeleyin yogurtla cirpin .Yemeyin yanina gogurtla daha nefis oluyor.
  • Sosisli lahana Almanlarin menüsündan bir lezlet


No comments:

Post a Comment