Tuesday, May 5, 2009

pasta tarifleri

MANDALINALI CIKOLATALI KEK

malzeme
  • 1 cay bardak hindistan cevizi rendelenmis
  • 1 cay bardak findik cekilmis
  • 1 cay bardak badem kiriklari
  • 1 /5cay bardak aycicek yagi
  • 3 adet yumurta
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 tane vanilya tozu
  • 2 cay bardak pudra sekeri
  • 2 cay bardak cikolata kiriklari

üzeri icin 2 su bardagi kadar konserve mandalina


yapilisi

  • Yumurta ve pudra sekerini cirp.
  • Un ve kabartma tozu haric diyer malzemeleride ekleyip cirp .
  • Unu ve kabartma tozunu eklerip kasiklan karis tir.
  • Yaglanmis tepsiye harci dölüp üzerine mendalinalar siralanir.
  • Badem kiriklarinida en üstüne dökülür.
  • Firin ayari 170 derece de pisirilir afiyet olsun


ISPANAK SOSLU MAKARNA
malzeme

  • 250 gram makarna nayi su ve tuzilave edip haslayin.
sosunun malzemesi

  • 2 su bardak incecik dogranmis ispanak
  • 4 kasik zeytinyagi
  • 1 paket otlu kirem peynir(philadelphia labne peynir)
  • 2 tatli kasigi ettozu
  • 1 cay bardak su
  • 1 kasik un
  • tuz karabiber
  • 1 dis sarimsak

  • yapilisi tencerece su ispanak ilaedip yavas yavas hasla
  • Tencereyin altini kis ve unu ilave edip hizlica karistir.
  • Peyniride karistirip diyer malzeme leri de ilave edip karistir ocagin altini orta ateste 4-5 dakika kadar pisir.AFIYET OLSUN


No comments:

Post a Comment