Friday, May 22, 2009

pesemen soslu tavuk

PESEMEN SOSLU TAVUK
malzeme
  • 1 paket hazir lazanya hamuru

ic malzeme icin

  • 400 gram tavuk budu
  • 6 yemek kasik sivi yag
  • 250 gram mantar
  • 1 adet kirmizi dalmalik biber
  • 100 gram beyaz peynir
  • 1 tane kuru sagan

sosu cin

  • 2 yemek kasik un
  • 1 su bardak süt
  • 1 kasik nisasta
  • tuz
  • yarim bardak kirema
  • 1 ciye sarimsak
  • üzeriicin kasar

yapilisi

  • Tencereye su koyup lazanya hamurlarni kaynamakta olan hamurlar suda haslayin (bazi alis veris markezlerinde taze hamur da satiliyor. )
  • Bir tencereye yagi koyun butlari küp küp dorayin 4 dakika kizartin.
  • Sogannida küp,küp dorayip icine katin .
  • Mantari temizleyip dograyip icine ekleyin 6 daki kakadar üzeri kapatip kendi suyunda pissin.
  • Ocagin altini kapatip peyniri küp,küp kesip ilave edin tuzunu ve isterseniz aci olmasini pul biber ilave edip karistirin.
  • Sosunu ba sü tü kiremayi sarim sagi nisasta ve tuzunu önce cirpin ve tencerede boza kivami ede edin.
  • Hamurun 2 sini yan yana koyup ibir ucuna kasiklan tavuklu harctan koyup rulo yapin sarin .
  • Tepsiye hazirladiginiz hamuru döseyin hazir ladiginiz pesemen sosu dükünüz.
  • Üzerine kasar rendeleyip firina 170 derece firina verin
  • afiyetler olsun

No comments:

Post a Comment