malzeme
- 1 paket hazir lazanya hamuru
ic malzeme icin
- 400 gram tavuk budu
- 6 yemek kasik sivi yag
- 250 gram mantar
- 1 adet kirmizi dalmalik biber
- 100 gram beyaz peynir
- 1 tane kuru sagan
sosu cin
- 2 yemek kasik un
- 1 su bardak süt
- 1 kasik nisasta
- tuz
- yarim bardak kirema
- 1 ciye sarimsak
- üzeriicin kasar
yapilisi
- Tencereye su koyup lazanya hamurlarni kaynamakta olan hamurlar suda haslayin (bazi alis veris markezlerinde taze hamur da satiliyor. )
- Bir tencereye yagi koyun butlari küp küp dorayin 4 dakika kizartin.
- Sogannida küp,küp dorayip icine katin .
- Mantari temizleyip dograyip icine ekleyin 6 daki kakadar üzeri kapatip kendi suyunda pissin.
- Ocagin altini kapatip peyniri küp,küp kesip ilave edin tuzunu ve isterseniz aci olmasini pul biber ilave edip karistirin.
- Sosunu ba sü tü kiremayi sarim sagi nisasta ve tuzunu önce cirpin ve tencerede boza kivami ede edin.
- Hamurun 2 sini yan yana koyup ibir ucuna kasiklan tavuklu harctan koyup rulo yapin sarin .
- Tepsiye hazirladiginiz hamuru döseyin hazir ladiginiz pesemen sosu dükünüz.
- Üzerine kasar rendeleyip firina 170 derece firina verin
- afiyetler olsun
No comments:
Post a Comment