malzeme
- 4 yumurta
- 1 su bardagi seker
- 4 su bardagi un
- 1 su bardagi sivi yag
- 1 su bardagi ciy lirema
- 1 paket kabartma tozu
- 2 kutu mandalin dilimi üzeri icin (konser ve de kullana bilinir )
kiremasinin malzemesi
- krem santi2 poset
- 400 gram süt
- 1 pakek kirema sikilastirici
- 2 paket vanilya sekeri
yapilisi
- Yumurtalari büyük bir kaba koyun,iyice cirpin mixerlen.
- Sekeri,unu,siviyag,kiremeyi ve kabartma tozunu ilave edin.tekrar cirpin.
- Tepsiye dökün ve firina 170 derecede pisirin ve sogumaya birakin.
- Kiremasi:2 pak paket kremsanti(kaymak) -2 paket vanillensekerini,1 paket kirema sikilastirici, 4 su bardak soguk sütlen cirpin.
- Kiremayi sogumus kekin üzerine tepsiye dökün ve esit sartlarda sürün,üzerine dilim manda linleri siralayip 2-3 saat üzeri kapatip buzdolabin da bekletin sonra dilimlere ayirip servis yapin. AFIYET OLSUN
PATLICANLI PIRINC PILAVI
PESEMEN SOSLU PATESLI MANTAR
pilav icin malzeme
- 2 su bardak pirinc
- 2 su bardak su
- 1 adet patlican orta boy
- 2 yemek kasik salca
- 2 kasik tereyagi tuz
- 1 tatlikasik nane
- 1 dis sarimsak
- 1 kasik sivi yag
yapilisi
- patlicani küp,küp dilip 1 lasik siviyagda önce 3 -4 dakika karistir, salcayi ,tuzu, naneyi,sarimsagida rendele tencereye ilave edip karistir.
- Tencereye tereyagi kat ve yikayip suyu süzülmüs pirinci ilave et 3-4 daki karistir ve patlicanida ilave edip 2 bardak kaynar suyuda ilave edip ocagin altini en düsük ayara getirin.
Pesemen soslu patetesli mantar
malzeme
- 1 kilo kadar mantar
- 4 orta boy patetes
- 2 su bardak süt
- 250 gram ciy kirema
- tuz
- 1 dis sarimsak
- 4 yemek kasik un
- dogranmis 3 yemek kasik maydanoz
- 3 yemek kasik yag
yapilisi
- Yagi tencereye koyup unu katip karistir 2 dakikadar kiremayi, sütü ve mantarlarida ilave et orta ateste 7-8 dakika kapagi kapali tencere de pissin sonra haslayip dogradigim patetesleri ve maydanazu rendelenmis sarimsagida ilave ettim kisik atesin altini orta ayara al ve 2-3 dakika sonra tamamen altini kapat servise hazir
No comments:
Post a Comment