Friday, May 15, 2009

kaymakli pasta

KAYMAKLI pasta
malzeme

  • 4 yumurta
  • 1 su bardagi seker
  • 4 su bardagi un
  • 1 su bardagi sivi yag
  • 1 su bardagi ciy lirema
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 kutu mandalin dilimi üzeri icin (konser ve de kullana bilinir )

kiremasinin malzemesi

  • krem santi2 poset
  • 400 gram süt
  • 1 pakek kirema sikilastirici
  • 2 paket vanilya sekeri

yapilisi

  • Yumurtalari büyük bir kaba koyun,iyice cirpin mixerlen.
  • Sekeri,unu,siviyag,kiremeyi ve kabartma tozunu ilave edin.tekrar cirpin.
  • Tepsiye dökün ve firina 170 derecede pisirin ve sogumaya birakin.
  • Kiremasi:2 pak paket kremsanti(kaymak) -2 paket vanillensekerini,1 paket kirema sikilastirici, 4 su bardak soguk sütlen cirpin.
  • Kiremayi sogumus kekin üzerine tepsiye dökün ve esit sartlarda sürün,üzerine dilim manda linleri siralayip 2-3 saat üzeri kapatip buzdolabin da bekletin sonra dilimlere ayirip servis yapin. AFIYET OLSUN

PATLICANLI PIRINC PILAVI

PESEMEN SOSLU PATESLI MANTAR
pilav icin malzeme

  • 2 su bardak pirinc
  • 2 su bardak su
  • 1 adet patlican orta boy
  • 2 yemek kasik salca
  • 2 kasik tereyagi tuz
  • 1 tatlikasik nane
  • 1 dis sarimsak
  • 1 kasik sivi yag

yapilisi

  • patlicani küp,küp dilip 1 lasik siviyagda önce 3 -4 dakika karistir, salcayi ,tuzu, naneyi,sarimsagida rendele tencereye ilave edip karistir.
  • Tencereye tereyagi kat ve yikayip suyu süzülmüs pirinci ilave et 3-4 daki karistir ve patlicanida ilave edip 2 bardak kaynar suyuda ilave edip ocagin altini en düsük ayara getirin.

Pesemen soslu patetesli mantar

malzeme

  • 1 kilo kadar mantar
  • 4 orta boy patetes
  • 2 su bardak süt
  • 250 gram ciy kirema
  • tuz
  • 1 dis sarimsak
  • 4 yemek kasik un
  • dogranmis 3 yemek kasik maydanoz
  • 3 yemek kasik yag

yapilisi

  • Yagi tencereye koyup unu katip karistir 2 dakikadar kiremayi, sütü ve mantarlarida ilave et orta ateste 7-8 dakika kapagi kapali tencere de pissin sonra haslayip dogradigim patetesleri ve maydanazu rendelenmis sarimsagida ilave ettim kisik atesin altini orta ayara al ve 2-3 dakika sonra tamamen altini kapat servise hazir
AFIYETLER OLSUN



No comments:

Post a Comment