KIREMALI ACI SOS
malzeme
- 250 gram makarna
sosu icin
- 3 yemek kasik domates salcasi
- 1 yemek kasik aci biber salcasi
- 2 tatli kasik toz aci biber baharati
- 1 tatli kasik nane
- 1 dis sarimsak
- yarim su bardak ciy kirema
- 1 su bardak süt
- 2 yemek kasik tereyagi
yapilisi
- Malzemeleri bir tencereye alip orta ates te karistirarak pisir
- Haslanmis ve süzülmüs makarlalarin üzerine döküp karistir.
- Servise hazir
Afifet olsun
malzeme
- 2 tane yumurta beyazi(sarisi üzerine)
- 1 su bardak ilik süt
- yarim su bardak sivi yag
- 4 yemek kasik margarin
- 1 tatlikasigi tuz
- 1 tane maya
- 1 tane kabartma tozu
- aldigi kadar un
- 2 su bardagi cekirdeyi cikarilmis zeytin
yapilisi
- Derin bir kaba yumurta beyazini ,sütü,sivi yagi ve mayayi iyice karistir
- Kabartma tozunu ve unu da yavas yavas ila ve edip yugurulur .
- Yumusak bir hamur elde edilir
- Hamuru yarim saat düzeri kapali dinlenmeye birakin.
- Bezeler edip üzerini tekrar kapatin.
- Zeytinlarin cekirdeklerini cikarip.
- Tezgahin üzerine sivi yag damlatip bezeden alip merdaneylen ac .
- Icine zeytinleri koyup istediginiz sekli verebilirsiniz.
- Üzerine ayirdiginiz yumurta sarisi
- Eyer bir cimcik yumuta sarisinin icine seker atasaniz pogcalariniz nar gibi olur
No comments:
Post a Comment