Monday, May 11, 2009

ZEYTINLI POGCA ve KIREMALI ACI SOS



KIREMALI ACI SOS
malzeme

  • 250 gram makarna

sosu icin

  • 3 yemek kasik domates salcasi
  • 1 yemek kasik aci biber salcasi
  • 2 tatli kasik toz aci biber baharati
  • 1 tatli kasik nane
  • 1 dis sarimsak
  • yarim su bardak ciy kirema
  • 1 su bardak süt
  • 2 yemek kasik tereyagi

yapilisi

  • Malzemeleri bir tencereye alip orta ates te karistirarak pisir
  • Haslanmis ve süzülmüs makarlalarin üzerine döküp karistir.
  • Servise hazir

Afifet olsun

ZEYTILI POGCALAR
malzeme
  • 2 tane yumurta beyazi(sarisi üzerine)
  • 1 su bardak ilik süt
  • yarim su bardak sivi yag
  • 4 yemek kasik margarin
  • 1 tatlikasigi tuz
  • 1 tane maya
  • 1 tane kabartma tozu
  • aldigi kadar un
  • 2 su bardagi cekirdeyi cikarilmis zeytin

yapilisi

  • Derin bir kaba yumurta beyazini ,sütü,sivi yagi ve mayayi iyice karistir
  • Kabartma tozunu ve unu da yavas yavas ila ve edip yugurulur .
  • Yumusak bir hamur elde edilir
  • Hamuru yarim saat düzeri kapali dinlenmeye birakin.
  • Bezeler edip üzerini tekrar kapatin.
  • Zeytinlarin cekirdeklerini cikarip.
  • Tezgahin üzerine sivi yag damlatip bezeden alip merdaneylen ac .
  • Icine zeytinleri koyup istediginiz sekli verebilirsiniz.
  • Üzerine ayirdiginiz yumurta sarisi
  • Eyer bir cimcik yumuta sarisinin icine seker atasaniz pogcalariniz nar gibi olur

No comments:

Post a Comment