Sunday, May 31, 2009

PEYNIRLI PASTA

Alman peynir pasta

malzeme

  • 200 gram un
  • 1 tatli kasik kabartma tozu
  • 75 gram margarin
  • 75 gram seker
  • 1tane vanilya sekeri
  • 1 tane yumurta

yapilisi

  • Hamurunu hazirlayin yumurtayi, sekeri ,vanilya sekeri ,margarin ,kabartma tozu ve unu da ilave edip yugurun .Yaglanmis kaliba elinizle esit bir sekilde hamuru yerlestirin.
  • Yuvarlak posta kalibina yapiyorum .

Ic malzeme

  • 750 grammager cuark ( labne peynir)
  • 150 garam seker
  • 4 tane yumurta
  • 1 tanavanilya sekeri
  • yarim limon suyu
  • 0,25 lsüt
  • 60 gram peynir pasta mayasi

yapilisi

  • Önce yumurtalari sarilarin dan ayilir
  • Yumurta beyazlarini 2 kasik sekerle mikserlen cirpilir .
  • Sarisi nida ilave edelir sonra diyer malzemeler teker teker katip icene mikserlen cirpilir.
  • Hamurun üzerine döküp.Arzu ederseniz firindan cikarmaya az kala üzerine peynir rendeleyin. Cok nefis bir tat
  • Afiyet olsun firina 175 derece pisme süresi 70 dakika

No comments:

Post a Comment