malzeme
- 2 su bardak süt
- 3 yumurta(sarisinin 2 sini üzeri cin)
- 1 yas maya
- 100 gram tere yagi
- yarim su bardak siviyag
- yarim su bardak seker
- 1 cay kasik mahleb
- aldigi kadar un
- 2 su bardak kadar findik cekilmis
- yarim su bardak bal
- Derin bir kaba yagi tere yagi 3 yumutta beyazini ve 1 yumurta sarisini,mahlebi sekerive mayayi da ekleyipiyice elinizle mayanin ve sekerin erimesini saglayin sonra yavas yavas unu ilave edip yugurun .
- Yumusak bir hamur elde edeceksiniz.
- 1 saat kadar hamuru üzeri kapatip dinlendirin .hamuru 3 parcaya bülün pacanin birini alip tez gahin üzerine yag damlatin ve hamuru merdaneylen acin .
- Baldan her tarafina rürün ve findik serpistirin .
- Rula yapip 1 santim kalinliginda kesin.
- Ayirdiginiz yumurta sarisini sürüp firina 170 derece ye verin
ÜZÜMLÜ PUDINGLI CÖREK
malzeme
- 500 gram un
- 100 gram margarin
- 60 gram seker
- 2 yumurta
- 75 ml süt
- 1 yas maya
ici icin
- 1 vanilya pudingi paketi
- cay bardak üzüm
- 2 bardak süt
- yarim su bardak kayisi receli
- 1 yemek kasikgi pudra sekeri
yapilisi
- Önce hamurunu yugurun un,margarin,seker,süt,yumurta süt maya iyicene yugurup en az yarim saat üzeri kapali dinlendirin.
- Vanilya pudingini 2 bardak sütle hazilayin icine piserken 1 cay bardak üzümü ilave edin ve pisince kenara cekin .
- Kivamina gelmis olan hamuru 2 tane beze yapin.1 bezeyi acin ve arasina pudingin yarisini sürün .Esit sartlarda kasik yardimiylan.
- Rulo yapin 1 parmak kalinliginda kesin . Diyer hamur ve kalan pudingede ayni islemi yapin.
- Isrerseniz yanya na da resimde gürüldügü gibi veya tek tekde tepsiye dize bilirsiniz .
Üzerine
- yarim su bardak kayisi recelini bir kücük bir tencereye al 1 kasik pudra sekerini ilave et ve ocagin üzerine koy kasiklada karistir. Firindancikan cöreyin üzerine receli her tarafina sür tamamini.
- ( recel kaynarda ola bilir.)
- Parlakligini veriyor tabiki nefis bir tat .Tarif 1 tepsilik deneyin ce nekadar güzel oldugunu göreceksiniz AFIYET OLSUN
No comments:
Post a Comment