Friday, May 1, 2009

GÜL MUTFAKCIK

GÜL MUTFAKCIK tatlisi

9-10 kisilik malzeme
  • 400 gram un
  • 1 cay kasiginin ucuyla tuz (bir cimcik)
  • 4 adet yumurta
üzerine sürmek icin
  • 1 yumurta beyazi
  • 1 litre yag kizartmak icin (ve ya hindistan cevizi yagi kullana bilir siniz)üzerine pudra sekeri ve cilek receli.
yapilisi:yumurtalar derin bir kaba unu ve tuz ila ve edip iyice yugurun .
Ya da miserde kullanilabilinir .
En az sicak bir ortamda yarim saat üzerini kapatip dinlendirin.
(makarna hamuru gibi)
Tezgahin üzerine unlayip .Merdaneylen 2 mm kalinliginda hamuru acin .
3deyisik büyüklükte bardak yardimiylan hamuru kesin .
Bicaklan kenarlarindan 1,5 cn kesin .
Gülsekli vermek icin büyükten kücüyedogru üst üste siralayin .Kesmediginiz ortasina yumurta beyazi fircayla sürün. Üstede yumurta beyazi firca yadimiyla sürün en ortasini iyice bastirin ki kizariken ayrilmasinlar.Tencereye kizgin yagin icine gülleri birakin kizaranlari .Soguyunca üzerlerine pudra sekeri ve 1 tatli kasigi en üzerine cilek receli.
püf noktasi: kizgin yag hati olmali hemen bekletmeden yagin icine birakirsaniz gülün yapraklari daha güzel tek tek ayriliyor.
Bu tari almanlara ait bir kitaptan aldim orjinal ismi GÜL MUTFAKCIK bende öyle yazdim.Hem hafif ve cok nefis .AFIYET OLSUN

No comments:

Post a Comment