malzeme
- 4 adet yumurta
- 1 su bardak seker
- 1 su bardak siviyag
- 1 su bardak süt
- 1 su bardak nisasta
- 1 su bardak un
- 4 yemek kasik kakoo
- yarim kabartma tazu
- 1 tane vanilya sekeri
- 1 yumurta
- yarim caybardak sivi yag
- yarim cay bardak süt
- 1 yemek kasik seker
- yumurta ve sekeri cirp.
- diyer malzemeleride ila ve edip cirp.
- ölcü icin
- bardagim kücük boy tepsim uzun bor cam.
- tepsiyi yagla unla cirp tiginiz malzemeyi kaliba dük .
- firina 175 dereceye ver
- sosu yumurtaylan ,sekeri ,yagi ve sütü cirp
- kek firindan cikinca üzerine esit sarta dök
- üzerine findik ,badem ,ceviz de deko re edebilir siniz ben sekercikler koydum kizimin okulu icin yaptim.Cocuklarin elleri batmasin diye kegit formlara kesip koydum
malzeme
- 1 kilo bugday unnu
- 1 adet maya
- 1 tatli kasik tuz
- 1 kasik margarin
- süt aldigi kadar yumusak bir hamur
- üzerine 1 tane yumurta
afiyetler olsun
malzeme
- 3 su bardak basmati pirinc
- 3 su bardak su
- 60 gram kadar tere yagi
- 2 tatli kasik tuz
yapilisi
- Pirincler yikanir nisastasi arina na kadar ve süzülür
- Tencereye tere yag koyup pirincleri de ilave ederiz.
- Yavas yavas karis tiririz.
- 3 -4 dakika tuzunu ve suyunu ilave ediniz.
- Tencerenin altini en kisik ayara getiriniz
- 4 dakika sonra tamemen altini papatiniz
- Ben kaselerin tabanina tavuk eti dittim üzerine pilav ters kapadim tabaga
afiyetler olsun
No comments:
Post a Comment