malzeme
- 4 adet yumurta
- 2 tane vanilya sekeri
- 1 tane kabartma tozu
- yarim bardak süt
- yarim cay bardak sivi yag
- yarim su bardak seker
- 1 bucuk bardak un
yapilisi
- Derin bir kabin icine yumurta ,sivi yagi,sekeri 2 tane vanilya sekeride koyup mikserlen cirpin.
- Unlan kabartma tozunu karistirip icine ila ve edip devam cirpin .
- Kirep hamuru kivamindan biraz daha koyu bir kivam.
- Teflon tavaya siyi yag sürün 1 kasik hamurdan koyun ocagin atesi orta ayarda olmali yava dökün alti pisince cevirip diyer tarafinida pisirin .Arzunuza göre servis edilir sünger gibi cok hafif cocuklarin sevdigi bir kek.
malzeme
- yarim kilo kiyma
- 1 tane yumurta
- 1 tane sogan
- yarim paket knorun köfte harci
- 1 cay kasik kimyon
- bir hari baharin dörte biri haslanir
- yapilisi yarim kilo kiyma sogan soyulup rendelenir 1 tane yumerta tuz,kimyon ve köfte harcida ila ve edilip yugurulur.
- Haslanip suyu süzdürülmüs karni baharlarra tuz ila ve dilir ve didilir kücük cücük.
- Avcunuzun icine kiy mali harctan alin ve avcunuzun ici büyüklükte acin .
- Karni bahardan kayup yuvarlayin .
- Sonra iki elinizin arasina alip hafif bastirin.
- Tava ya siviyag koyup köfteleri kizartin .Kesinlikle dagilmiyor ve nefis lezletli.
malzeme
- yarim karni bahar
- 4 tane orta boy patetez
- tuz
- yarim liman suyu
- 1 su bardak kirmizi pancap konserve
yapilisi
- patetessi ve harnibahari tencereye su koyup beraber haslayin .
- Soguk suya tutun ve süzdürün .
- Limononu ve zuzunu da ilave edin
- Birderin kücük tencerenin tabanina ünce karni bahari sonra tatetesi düzeltin kasiklan
- Pancarlari da ince dograyip düzeltin Tabagin üzerine ters cevirin. Üzerine yine pancarlar.Ben hic yag kullanmadim siz kulanmak isterseniz neden olmasin hatta sarimsakli yogurt üzerine cok güzel oluyor.
AFIYET OLSUN.
No comments:
Post a Comment