malzeme
- 2 bardak yaban pirinci
- 3 bardak su
- tuz
- 3 yemek kasik tereyag
- 2 tane knor tavuk bulyon
yapilisi
- Pirinci yikayip süzdürün.
- Tencereye tereyagi ilave edin .Üzerine pirinci dökün ve 2-3 dakika karistirip suyunu,tuzu,tavuk tozunu ilave edince karistirip ocagin altini kisin.Bir süre sonra ocagin altini kapatin.
- Dinlenmeye birakin.afiyet olsun.
KURU FASÜYLE SUCUKLU
malzeme
- haslanmis kuru fasüyle
- 1 tane sivri yesil biber
- 1 tane kuru sogan
- 1 cay kasik kara biber
- 1 cay kasik kimyon
- sucuk veya pastirmada kullana bilirsiniz
- 3 yemek kasik domates salcasi
- 3 tatli kasik sebze li cesni
- sivi yag
- tuz
yapilisi
- 2 su bardak kuru fasülali haslayin
- Tencereyi atesin üzerine koyun yagini koyup sogani ve biberde dograyip dograyip icine ilave edin.
- Soganlar pembelesince sucugu da ince ince dilimleyip tencerenin icine ilave edin 3-4 dakika kadar karistirin .
- Fasüleyi ve baharatlarinida ila ve edin 6-7 dakika orta ateste kaynatin yemek üzlessin.
Nefis bir tat Afiyet olsun.
SOSISLI MILFLÖY HAMURLARI
malzeme
sosis ve mülflöy hamuru üzerine yumurta sarisi.Ücgen mülföy hamurlarinin icine sosis koyup sarin.Üzerine yumurta sarisi firina 175 derece de pisirin
milflöy hamurlari nutellali
icine ceviz ve nutella cikolata deneyin üzerine yumurta sarisi
No comments:
Post a Comment