Saturday, January 9, 2010

CEVIZLI KURABIYE


CEVIZLI KURABIYE

malzem
  • yarim su bardak aycicek yagi
  • 1 su bardak süzme yogurt
  • yarim cay bardak süzme bal
  • 1 su bardak pudra sekeri
  • 2 yemek kasik nisasta
  • 4 tane yumurta
  • aldigikadar un
  • ceviz
  • 1 tane kabartma tozu

hazirlanisi

  • Yumurta ,yag ve yogurdu cirpin
  • Bal pudra seker , nisastasini ekleyip devam cirpin
  • Kabartma tozunu katip ununu yavas yavas katip yumusak bir hamur elde edin.
  • Hamuru yarim saat üzeri kapali serin bir yerde dinlendirin.
  • Cevizi ayiklayip hamurdan kücük parcalar yuvarlayin .
  • Hamuru avcunuzun ortasinda icli köfte eder gigi cevizler ortada hamuru toplar elde edip
  • Tepsiye siralayin firinda 170 derecedce pisirin.
  • Kurabiyelerin üzerine hic birsey sürmeyin bal nargibi kizarmasini sagliyor.

No comments:

Post a Comment