malzem
- yarim su bardak aycicek yagi
- 1 su bardak süzme yogurt
- yarim cay bardak süzme bal
- 1 su bardak pudra sekeri
- 2 yemek kasik nisasta
- 4 tane yumurta
- aldigikadar un
- ceviz
- 1 tane kabartma tozu
hazirlanisi
- Yumurta ,yag ve yogurdu cirpin
- Bal pudra seker , nisastasini ekleyip devam cirpin
- Kabartma tozunu katip ununu yavas yavas katip yumusak bir hamur elde edin.
- Hamuru yarim saat üzeri kapali serin bir yerde dinlendirin.
- Cevizi ayiklayip hamurdan kücük parcalar yuvarlayin .
- Hamuru avcunuzun ortasinda icli köfte eder gigi cevizler ortada hamuru toplar elde edip
- Tepsiye siralayin firinda 170 derecedce pisirin.
- Kurabiyelerin üzerine hic birsey sürmeyin bal nargibi kizarmasini sagliyor.
No comments:
Post a Comment