Tuesday, January 26, 2010

fanta pasta ...Ebruli kek ...findikli kurabiye

Fanta pasta


malzeme
  • 4 tane yumurta
  • 250 gram seker
  • 1 pket vanilya sekeri
  • 125 gram aycicek yagi
  • 250 gram un
  • 3 tatli kasik kabartma totu
  • 600 gram ciy kirema
  • 3 pk kirema koyulastirici
  • 5 pakek vanilya sekeri
  • 500 gram schmand ( kaymakli yogurt )
  • 150 ml fanta limonatasi
  • 3 tane elma
  • 1 tatli kasik tarcin
  • yarim su bardak ince cekilmis ceviz

hazirlanisi

  • ilk önce elmalarin kabugunu soyup rendeleyin tavanin icinde orta ateste tarcinida ekleyin elmalarin suyu kaybolun caya kadar kavurun icine cevizide ilave edin.
  • Derin bir kabin icine yumurta ,seker ve 2 paket vanilya sekerlerini katip cirpin.
  • Yag ve fantayida ilave edin
  • Firin tepsisini yaglayip unlayin kivami icine döküp170 derecede pisirin.
  • Kiramasi icin 3 paket vanilya sekeri ,schmand , ciykirama ve sikilastiriciyi cirpin mikserle.
  • Kek firindan cikinn ca 20 dakika kadar sonra elmali harci esit sekilde her tarafina sürün.
  • Kiramayida elma harcinin üzerine nefis bir pasta

Ebruli kek


malzeme


  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardak şeker
  • 1 su bardak un
  • 1 su bardak nışasta
  • 2 yemek kaşık kakao
  • 1 su bardak sıvıyag
  • 1/2 su bardak süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

üzerine

  • 1 paket cikolata eritilmes icin süt ve badem ve cikolata ta kiriklari

YAPILIŞ

  • Yumurtalar ve şeker mikserle 5 dakika iyice çırpılır.
  • sıvıyag ve süt ekleyip devam çırpın.
  • Un, nışasta, kabartma tozu ve vanilya eleyip devam cirpin.
  • hamur iki parçaya bölünür yarısına 2 kaşık kakao katılır karıştırılır.
    Tepsi yağlanır ilk önce beyaz hamurdan tepsiye 1 kepçe kadar dökülür üzerine kakaolu
    hamurdan dökülür, tekrar beyaz hamur, kakaolu hamur bitene kadar aynı işlem uygulanır en son kakaolu hamur olacak, bir kürdan ile şekil verilir 180 derecede ısıtılmış


    Fındıklı Kurabiye


malzeme
  • 1 paket margarin
  • 2 yumurta (sarıları içine, akları üstüne)
  • 8 yemek kaşıgı şeker
  • 2 pket vanilya sekeri
  • 1 yemek ksik nisasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • alabildigi kadar un
  • 1.5 su bardagı kadar iri çekilmiş fındık

hazırlanması

  • ilk önce margarin, yumurta sarıları, şeker, kabartma tozu ve unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklıgında bir hamur yugurun.
  • Hamurunuza unu az kulanirsaniz tepside yayila bilir dikkat edin.
  • Hamurları ceviz büyüklügünde yuvarlayın.
  • Yuvarladıginız hamurların her tarafını önce yumurta akına sonra fındıga batirin.
    kurabiyeleri 150 c'de 35 dk pişirin.

No comments:

Post a Comment