malzeme
- 1 litre süt
- 2 yemek kasik seker
- 1 tatli kasik tuz
- 2 tane yumurta ( sarisi üzerine )
- 1 su bardak aycicek yagi
- 2 tane yas maya
- 1 kilo un
- 250 gram patetes püresi totu (veya 3 tane patetes kendiniz hazirlayin püresi )
ici icin
- maydanoz
- peynir
- kipmizi pul biber
- Üzerine ayirdiginiz yumurtanin sarisi
hazirlanisi
- Ilik süt maya lari iyice etitin
- Sirayla yag ve yumurtanin beyazini ekleyip boza kivamina gelinceye kadar cirpin
- Ununu ,patetes pure tozunu tuz ve sekeride ilave edip iyice yugurun.
- Hamur yarim saat dinlensin
- Buarada icini hazirlayin.
- Maydanozu ayiklayip yikayin incecik dograyin.
- Peynirle kirmizi pul biberide ekleyip karistirin.
- Hamurdan portakal büyüklügünde bezeler hazirlayin.
- Tezgahin üzerine yag damlatip oklavayla acin hamuru.
- Pitza dilimi gibi bicakla kesip harcinizdan ucuna koyup aysekli verin.
- üzerine yumurtanin sarisi ve 170 derecede pisirin .
- Nefis bir tat lezletli ve bayatlamayan bir bagca
KASARLI EKMEKCIKLER
malzeme
- 1bardak süt
- yarim bardak aycicek yagi
- 1 tatli kasik tuz
- 1 tane yas maya
- 1 tatli kasik karbonat
- 1 su bardak kasar
- 2 tane yumurta
- 1 kilo un
malzeme üzrine
- yarim bardak kasar
hazirlanisi
- Yumurta nin sarisini ayirin üzerine hasil icin.
- Süt yag ve yumurtanin beyazini karistirin.
- Malzemeleri teker teker katip yugurun (1 su bardak kasarida hamurun icine katin )
- Hamur yumusak bir hamur en az yarim saat dinlensin.
- Mandalina büyüklügünde bezeler yuvarlayin yumurtanin sarisini sürüp kasar üzerlerine serpistirin.
- 175 derece firinda pisirin.
No comments:
Post a Comment