malzeme
- 1 su bardak nisasta
- 1 su bardak un
- 1 su bardak aycicek yagi
- 4 tane yumurta
- 1 su bardak seker
- 1 su bardak süt
- 1 tane kabartma tozu
- 4 yemek kasik kakao
sosu
- 1 tane yumurta
- 1 kasik seker
- yarim cay bardak süt
- yarim cay bardak aycicek yagi
hazirlanisi
- Yumurta ve sekeri iyice cirpin.
- Süt,seker ve yag inida ilave edip devam cirpin.
- Ununu , nisastasini ,kakao ,kabartma tozunu katinca yavas yavas el teli ile cirpin
- Yaglayip unladiginiz tepsiye kivami döküp
- 175 derecede pisirin.
- Sosunu malzemeleri sadece iyice cirpin kek firindan cikinca iliyinca ürerine dökün.
- Sosunu üzerine döküp findik ve cikolata kiriklari servise hazir
Etimek tatlısı
malzeme
- 1 paket etimek
- 2 paket ciy kirema
- 8 kasik toz seker
- 5 kasik bugday nisastasi
- 1 paket vanilya puding
- 1 litre süt
üzeri icin
- antep fistigi
- hindistan cevizi kiriklari
serbeti icin
- 2 su bardak su
- 1 ,5 su bardak seker
hazirlanisi
- ekmekler tepsiye siralayin
- Önceden serbetini hazirlayip esit sekilde üzerine dökün.
- Tencereye sütüve kiremayi koyup üzerine nisasta ve puding pulveyi ,sekeri de katip iyice cirpin
- Ocagin altini acip sürekli karistirarak pisirin.
- Serbetli ekmeklerin üzerine pudin kivamini sicakken dökün.
- Üzerine hindistan cecizi ve antep fistigi ile tamamlayin
- afiyetler olsun nefis bir tatli
No comments:
Post a Comment