malzeme
- 4 kilo hindi
- 1/4 aycicek yagi
- 3-4 tatli kasik tavuk baharati
- kekik,sarimsak,nane
- 2 tatli kasik bal
- 2 tatli kasik seftali receli
hazirlanisi
- Önce yagin icine malzemeleri katip iyice karistirin
- Hindinin hertarafina sürüp firina verin yavas ateste arasira suyunu tepsiden üzerine kasikla dökün bu islemi hidi nar gibi oluncaya kadar yapin
- Bu hindiyi arkadasim emine pisirdi alttaki hindiyi ben hazirladim
Portakalli hindi
malzeme
- 1 tane hindi
- 1 tane portakal
- tuz
- 3 yemek kasik tereyagi
- 1 tatli kasik kadar kirmizi pul biber
- su 4 tatli kasik tuz ot
hazirlanisi
- Tencereye su kaoyup tencereye vegate tozunu 3 yemek kasik yag i koyup kaynayinca hindiyi tencereye koyun yavas yavas haslayin.
- Portakalin suyunu sikin
- Hindi nin eti yumusayinca firin tepsisine alin
- Tereyagi eritin kirmizi pul biberi ve portokalin suyunu Hindinin üzerine iyice sürün tepsiye dökülensuyunu sakin bosaltmayin.
- firinda 170 derecede pisirin
- Tepsinin kenarlarina patetesleri soyup koydunhindinin suyunda pistiler
- Ben misafirlerime hazirladim yilbasi icin.
- Suyuna hindininin nefis bir corca hazirladim
- Normalde icinide doldururdum dolma cesitleri oldugu icin doldurmadim.Yukaridaki hindiyi emine arkadasim hazirladi.Bu yil basinda 4 tane hindimiz vardi birde pisecek hindi
No comments:
Post a Comment