malzeme
- 4 tane yumurta
- yarim su bardak aycicek yagi
- 3 yemek kasik tere yagi
- yarim su bardak pudra sekeri
- 3 yemek kasik sari hashas
- 1 vanilya seker
- 1 tane kabartma tozu
- 2 su bardak un
- 2 yemek kasik nisasta
- yarim su bardak pekmez
- yarim su bardak süt
- 1,5 su bardak badem
hazirlanisi
- Derin bir kabin icine yumurta , seker, süt , tere yagi ve ay cicek yagi iyice cirpin.
- Ununu ,badem ,vanilya sekeri ve kabartma tozunu karistirip icine ekleyip iyice devam cirpin.
- Hamurdan 2 kepce ayirip kalan kivamin icine pekmez ve hashasi ekleyip iyice cirpin.
- Pekmezli karisim fazla
- Tepsiyi yaglayip unlayin.
- 2 yemek kasik pekmezli karisimin üzerine 1 yemek kasik sade kivamdan 2 kasik pekmezli devam edin kivam bitinceye kadar .
- Üzerine badem kiriklari nefis bir tat lezletli bir kek 175 derecede pisirin
No comments:
Post a Comment