Lahmacun ve gözlemeler sabah sicak sicak pisirilip verildi. harika bir gündü evlatlarimiz icin deyer
KEREVIZ SALATASI
malzeme
- Yarim kereviz
- 2 cay bardak cakilmis ceviz
- 500 gram süzme yogurt
- 1 yemek kasik mayonez
- 3 yemek kasik aycicek yagi
- tuz
- yarim limon
hazirlanisi
- Kerevizin kabugunu soyup yikayip rendeleyin
- Kerevize limonu sikip kararmasini önlemis olursunuz.
- Yogurt ,mayonez ,cevizin birkismini ,tuz yagida katip iyice karistirin .
- Kerevizi yogurt tun icine alip karistirin .
- Üzerine kalan cevizle tamamladim.
- Ben hazirladim malzemeyi iki katini kullandim cocularimiz icin .
HASHASLI KATMER
malzeme
- Bir paket margarin yag (eritilmiş)
Hamur için
- Bir kilogram un
- İki çay kaşıkı tuz
- ilik su
- 1 tatli kasik kabartma tozu
Haşhaşlı iç
- Bir bardak sıvı yag
- Yarım paket hazır haşhaş ezmesi
hazirlanisi
- Hamuru yugurup 8-10 dakika dinlendirin.
- mandalina büyüklügünde bezeler yapip elinizle acip hashastan 3 yemek kasik hasasi sürün
- ayni islemi tekrar yapin hamuru üst üstte koyup kenallarini ortaya dogru katlayin ve
- merdaneylen acin
- Sacin cayranli pitza tavasinda yaptik yavas yavas pisirin .
- Pisince üzerine tereyag sürün
HASHASLI POGCA
Böregi hep beraber hazirladik ispanakli peynirli
PEYNIRLI POGCA
malzeme
- 150 gram margarin
- 1 tane yas maya
- 2 tane yumurta
- tuz
- yarim bardak yogurt
- 1 su bardak süt
- aldigi kadar un
ici icin
- beyaz yagsiz peynir
hazirlanisi
- Derin bir kaba sütü,margarini,yumurtayi ,yogurtu,tuzu ve maya yi ekleyip iyice mayayi eritin.
- Ununu yavas yavas ilave edip yugurun.
- yumusak bir hamur Üzerini kapatip yarim saat mayalansin.
- Yuvarlak bezeler edin.
- Merdaneylen acip pitza dilimi gibi kesin uclarina peynir aysekli verin.
- Üzerlerine yumurta sarisi 175 derece firinda pisirin .
- Biz malzemeyi 3 katina cikardik
KOLAY BAKLAVA
Bizi destekledigi icin tesekkürler
LAHMACUN
LAHMACUN
Malzemeler 1 kg yağsız kıyma
- 5 tane domates
- 4 tane biber
- 2 yemek kaşığı salça
- 3 demet maydanoz
- 4 ciye sarımsak
- yarim cay bardagi sivi yag
- 1 yemek kasigi margarin
- 1 yemek kaşığı biber salçasi
- 1 cay kasigi nane kurusu ve tuz
Hamuru için
- 2 Su Bardağı Un
- 2 Çay Kaşığı Tuz
- yarim yas Maya
- 1 su bardak ilik süt
- Yarım Tatlı Kaşığı Toz Şeker
- aldigi kadar ilik su
Yapilisi:
- Maydanoz, sarımsak ve biberler doğrayın ve robotta kıyma haline getirin.
- diyer malzemeleride ekleyip iyicene karistirin .
- İçine kıymayıda koyup karıştırın.
Hamuru için
- Unu eleyin.
- undan iki yemek kaşıgını ayırıp kalanını iki çay kaşıgı tuzu katıp karıştırın. Unun ortasını havuz biçiminde açın.
- Mayalı şekerli suyu ve yoğurdu koyup karıştırın.
- Elde ettiğiniz yumuşak hamuru yoğurun.
- En az yarim saat bekleyin mayalanmaya bırakın.
- Hamuru iri yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın.
- Her parçayı unlayarak elinizle yarım santim kalınlıkta yuvarlak olarak açın.
- Açılan hamurlara harçtan koyarak yayın ve firinda pişirin Biz pitza tavasinda pisirdik malzemede 5 kati kullanildi anca yetti
Tüm arkadaslarimizin ellerine saglik güzel bir gün gecirdik
No comments:
Post a Comment