Wednesday, January 27, 2010

COCUKLARIMIZ ICIN BIR ARAYA GELDIK

Lahmacun,katmer, ,pogca ,sarmayi ,gözlemeyi ve böreyi hep beraber hazirladik salonun mutfaginda aksamdan hazir ladik.
Lahmacun ve gözlemeler sabah sicak sicak pisirilip verildi. harika bir gündü evlatlarimiz icin deyer


KEREVIZ SALATASI


KEREVIZ SALATASI
malzeme
  • Yarim kereviz
  • 2 cay bardak cakilmis ceviz
  • 500 gram süzme yogurt
  • 1 yemek kasik mayonez
  • 3 yemek kasik aycicek yagi
  • tuz
  • yarim limon

hazirlanisi

  • Kerevizin kabugunu soyup yikayip rendeleyin
  • Kerevize limonu sikip kararmasini önlemis olursunuz.
  • Yogurt ,mayonez ,cevizin birkismini ,tuz yagida katip iyice karistirin .
  • Kerevizi yogurt tun icine alip karistirin .
  • Üzerine kalan cevizle tamamladim.
  • Ben hazirladim malzemeyi iki katini kullandim cocularimiz icin .


    HASHASLI KATMER

HAŞHAŞLI KATMER
malzeme
  • Bir paket margarin yag (eritilmiş)

Hamur için

  • Bir kilogram un
  • İki çay kaşıkı tuz
  • ilik su
  • 1 tatli kasik kabartma tozu

Haşhaşlı iç

  • Bir bardak sıvı yag
  • Yarım paket hazır haşhaş ezmesi

hazirlanisi

  • Hamuru yugurup 8-10 dakika dinlendirin.
  • mandalina büyüklügünde bezeler yapip elinizle acip hashastan 3 yemek kasik hasasi sürün
  • ayni islemi tekrar yapin hamuru üst üstte koyup kenallarini ortaya dogru katlayin ve
  • merdaneylen acin
  • Sacin cayranli pitza tavasinda yaptik yavas yavas pisirin .
  • Pisince üzerine tereyag sürün

    HASHASLI POGCA
iSPANAKLI BÖREK

Böregi hep beraber hazirladik ispanakli peynirli

PEYNIRLI POGCA

PEYNIRLI POGCA
malzeme
  • 150 gram margarin
  • 1 tane yas maya
  • 2 tane yumurta
  • tuz
  • yarim bardak yogurt
  • 1 su bardak süt
  • aldigi kadar un

ici icin

  • beyaz yagsiz peynir

hazirlanisi

  • Derin bir kaba sütü,margarini,yumurtayi ,yogurtu,tuzu ve maya yi ekleyip iyice mayayi eritin.
  • Ununu yavas yavas ilave edip yugurun.
  • yumusak bir hamur Üzerini kapatip yarim saat mayalansin.
  • Yuvarlak bezeler edin.
  • Merdaneylen acip pitza dilimi gibi kesin uclarina peynir aysekli verin.
  • Üzerlerine yumurta sarisi 175 derece firinda pisirin .
  • Biz malzemeyi 3 katina cikardik

    KOLAY BAKLAVA
Hazir baklavalik yufka ile hazirlamis Döndü ablam ellerine emegine saglik nefis olmus .
Bizi destekledigi icin tesekkürler

LAHMACUN

LAHMACUN
Malzemeler 1 kg yağsız kıyma
  • 5 tane domates
  • 4 tane biber
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 3 demet maydanoz
  • 4 ciye sarımsak
  • yarim cay bardagi sivi yag
  • 1 yemek kasigi margarin
  • 1 yemek kaşığı biber salçasi
  • 1 cay kasigi nane kurusu ve tuz

Hamuru için

  • 2 Su Bardağı Un
  • 2 Çay Kaşığı Tuz
  • yarim yas Maya
  • 1 su bardak ilik süt
  • Yarım Tatlı Kaşığı Toz Şeker
  • aldigi kadar ilik su

Yapilisi:

  • Maydanoz, sarımsak ve biberler doğrayın ve robotta kıyma haline getirin.
  • diyer malzemeleride ekleyip iyicene karistirin .
  • İçine kıymayıda koyup karıştırın.

Hamuru için

  • Unu eleyin.
  • undan iki yemek kaşıgını ayırıp kalanını iki çay kaşıgı tuzu katıp karıştırın. Unun ortasını havuz biçiminde açın.
  • Mayalı şekerli suyu ve yoğurdu koyup karıştırın.
  • Elde ettiğiniz yumuşak hamuru yoğurun.
  • En az yarim saat bekleyin mayalanmaya bırakın.
  • Hamuru iri yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın.
  • Her parçayı unlayarak elinizle yarım santim kalınlıkta yuvarlak olarak açın.
  • Açılan hamurlara harçtan koyarak yayın ve firinda pişirin Biz pitza tavasinda pisirdik malzemede 5 kati kullanildi anca yetti

Tüm arkadaslarimizin ellerine saglik güzel bir gün gecirdik


No comments:

Post a Comment