Thursday, January 14, 2010

Yaprak sarma ,Zeytin yagli Barbunya

ETLI YAPRAK SARMA
  • malzeme
  • 400gram kıyma
  • 400 gram üzüm yapragi
  • 2 su bardak pirinç
  • 1 sogan
  • 1 corba kasik aci biber salcasi
  • 2 çorba kaşıgı domates salça
  • Tuz
  • 3 tatli kasik vegetter baharat
  • yarim cay bardak sıvı yag
  • 4 yemek kasik nar eksisi

hazirlanisi

  • Yapraklar konservede kullanildi tuzu fazla .
  • Yaprakları kaynar suda bekletin tuzu cikan deyince kaynar suyu 2-3 defa yenileyin.
  • Kiymayi derin bir leenin icine alin.
  • Soganı rendeleyip ilave edin. Pirinci ayıklayıp yikayin suyunu süzdürüp icine koyun.
  • Biber ve 1 kasik domates salçayı tuz ,baharat ,nar eksisi ve yarım çay bardak sıvı yagı koyup iyice karıştırın.
  • 1 çorba kaşık salçayı ve yarim limon suyu 1 dis sarimsak 1 kasik nar eksisi ,1 tatli kasik vegater baharati karistirip1 su bardak su katip karistirin sarmanin üzerine dökmeniz icin hazir dursun.
  • Tencerenin dibine bir iki tane yaprak açın. Her yapragin icine 1 tatli kasik harcinizdan koyup sarin kenerlerin ice dogru yapip sarin .
  • Sarmayi tencereye siralayip hazirladiginiz salcali suyu üzerine dökün.
  • Bir tabak tabak üzerine sarimsak koyun
  • Kisik ateste yavas yavas yarim saat kadar pisirin.


FIRINDA KIYMALI ISPANAK
malzeme
  • 5 tane yumurta
  • 1kase kiyma
  • 1 tane kuru sogan
  • 1 cay kasik kara biber
  • 1 cay kasik pul biber
  • 2 kasik salca
  • 3 yemek kasik aycicek yagi
  • 500 gram ispanak
  • maydanoz

hazirlanisi

  • ispanagi ayiklayip yikayin incecik dograyin.
  • Soganin kabigini soyup dograyin.
  • Derin bir tavanin icine yagi koyup sogan ve kiymayi katip 3-4 dakika kavurun .
  • Salcayida ilave edin tuz ve kirmizi pul biberi karabiberide ilave edip.
  • ispanagi ilave edip karistirin kapagi kapatip 3-4 daki kakadar dinlensin .
  • Borcamin icine harci koyun üzerine yumurtalari kirin ve firina 170 derecede pisirin.
  • maydanoz üzerine ilave edip servis yapin.


ZEYTİNYAGLI BARBUNYA

MALZEME


  • 2 su bardak barbunya
  • zeytin yagi
  • 1 adet kuru sogan
  • 2 adet havuç
  • 1 adet domates
  • 2 yemek kaşık salça
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşık
  • tuz
  • pulbiber
  • Üzerisi için maydanoz

Hazirlanimi

  • Barbunyaları ılık suda bekletin.
  • Haslayin ve suyunu süzdürün.
  • Sogan, sarımsak ve havucu zeytinyagda soteleyin.
  • Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp dograyın ve ekleyin.
  • Salçasını ve suyunu ilave edin.
  • Barbunyaları , tuzu ve pulbiberi ekleyin.
  • Kısık ateşte pişirin. Hafif ılıkken üzerine maydanoz serpin.

Kiramali mantarli tavuk
malzeme
  • 1 kilo tavuk göysü
  • 500 gram mantar
  • 1 tane kuru sogan
  • 200 ml ciy kirema
  • 2 yemek kasik aycicek yag
  • tuz
  • 2 ciye sarimsak
hazirlanisi
  • Etinizi kus basi dograyin .
  • Soganini soyup küp ,küp dograyin
  • Mantari yikayip ince ince dodrayin .
  • Yagin icine eti mantar ve sogani katip etler pembelesinceye kadar kavurun.
  • Kiremayi sarimsagi da rendeleyin icine tuz ve kara biberi ila ve edin orta ateste 5-7 kadar daha hisirip altini kapatin

icli köfte
Canlarim asagidaki sofrada bunlarda vardi Cevriye ablam hazirladi

No comments:

Post a Comment