- malzeme
- 400gram kıyma
- 400 gram üzüm yapragi
- 2 su bardak pirinç
- 1 sogan
- 1 corba kasik aci biber salcasi
- 2 çorba kaşıgı domates salça
- Tuz
- 3 tatli kasik vegetter baharat
- yarim cay bardak sıvı yag
- 4 yemek kasik nar eksisi
hazirlanisi
- Yapraklar konservede kullanildi tuzu fazla .
- Yaprakları kaynar suda bekletin tuzu cikan deyince kaynar suyu 2-3 defa yenileyin.
- Kiymayi derin bir leenin icine alin.
- Soganı rendeleyip ilave edin. Pirinci ayıklayıp yikayin suyunu süzdürüp icine koyun.
- Biber ve 1 kasik domates salçayı tuz ,baharat ,nar eksisi ve yarım çay bardak sıvı yagı koyup iyice karıştırın.
- 1 çorba kaşık salçayı ve yarim limon suyu 1 dis sarimsak 1 kasik nar eksisi ,1 tatli kasik vegater baharati karistirip1 su bardak su katip karistirin sarmanin üzerine dökmeniz icin hazir dursun.
- Tencerenin dibine bir iki tane yaprak açın. Her yapragin icine 1 tatli kasik harcinizdan koyup sarin kenerlerin ice dogru yapip sarin .
- Sarmayi tencereye siralayip hazirladiginiz salcali suyu üzerine dökün.
- Bir tabak tabak üzerine sarimsak koyun
- Kisik ateste yavas yavas yarim saat kadar pisirin.
FIRINDA KIYMALI ISPANAK
malzeme
- 5 tane yumurta
- 1kase kiyma
- 1 tane kuru sogan
- 1 cay kasik kara biber
- 1 cay kasik pul biber
- 2 kasik salca
- 3 yemek kasik aycicek yagi
- 500 gram ispanak
- maydanoz
hazirlanisi
- ispanagi ayiklayip yikayin incecik dograyin.
- Soganin kabigini soyup dograyin.
- Derin bir tavanin icine yagi koyup sogan ve kiymayi katip 3-4 dakika kavurun .
- Salcayida ilave edin tuz ve kirmizi pul biberi karabiberide ilave edip.
- ispanagi ilave edip karistirin kapagi kapatip 3-4 daki kakadar dinlensin .
- Borcamin icine harci koyun üzerine yumurtalari kirin ve firina 170 derecede pisirin.
- maydanoz üzerine ilave edip servis yapin.
ZEYTİNYAGLI BARBUNYA
MALZEME
- 2 su bardak barbunya
- zeytin yagi
- 1 adet kuru sogan
- 2 adet havuç
- 1 adet domates
- 2 yemek kaşık salça
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşık
- tuz
- pulbiber
- Üzerisi için maydanoz
Hazirlanimi
- Barbunyaları ılık suda bekletin.
- Haslayin ve suyunu süzdürün.
- Sogan, sarımsak ve havucu zeytinyagda soteleyin.
- Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp dograyın ve ekleyin.
- Salçasını ve suyunu ilave edin.
- Barbunyaları , tuzu ve pulbiberi ekleyin.
- Kısık ateşte pişirin. Hafif ılıkken üzerine maydanoz serpin.
Kiramali mantarli tavuk
malzeme
- 1 kilo tavuk göysü
- 500 gram mantar
- 1 tane kuru sogan
- 200 ml ciy kirema
- 2 yemek kasik aycicek yag
- tuz
- 2 ciye sarimsak
hazirlanisi
- Etinizi kus basi dograyin .
- Soganini soyup küp ,küp dograyin
- Mantari yikayip ince ince dodrayin .
- Yagin icine eti mantar ve sogani katip etler pembelesinceye kadar kavurun.
- Kiremayi sarimsagi da rendeleyin icine tuz ve kara biberi ila ve edin orta ateste 5-7 kadar daha hisirip altini kapatin
Canlarim asagidaki sofrada bunlarda vardi Cevriye ablam hazirladi
No comments:
Post a Comment