Wednesday, January 13, 2010

POGCA ;SiMIT ;KATMER ;GÖZLEME ;AY CÖREK LER


Cevriye ablamdaydik ellertine saglik .Hamarat bayanlarin icinde bas siradadir kendisi becerikli hamarad ne deyeyimki ellerine emegine saglik Allahim sofrasindan bereketi evinde huzuru hic eksik etmesin

Hashasli ve ispanakli gözleme

Patesli pagcalar
malzeme
  • 3 tane haslanmis patetes
  • 1 su bardak aycicek yagi
  • 1 su bardak ilik süt
  • 2 tane yas maya
  • 1 tatli kasik seker
  • 1 cay kasik tuz
  • aldigi kadar un
  • üzerine yumuta sarisi

hazirlanisi

  • Patetesi haslayip soyun .
  • Sütü yagi patetesi mayayida katip iyice karistirin patetesler kay bolanna kadar.
  • Ununu yavas yavas ekleyip tuzunu katip yugurun yumusak bir hamur .
  • Kücük kücük yuvarlayin üzerine yumurta sürüp 170 derece firinda fisirin.
Simit
malzeme
  • 1 kg un
  • 2 tane yumurta ( sarisi üzerine)
  • 1 corba kasigi sirke
  • 1 tane kadar yaş maya
  • 1 tatli kasik seker
  • 3 su bardagı ılık süt
  • 1 çorba kaşık tuz
  • 3 çorba kaşık pekmez
  • 1 su bardak susam

Hazirlanisi

  • Bir su bardak ılık suda önce mayayı eritin. Süt ,maya ,sirke, yumurtanin beyazini,tuz ve seker yi iyice maya eriyince yavas yavas unu ilave edip yugurun.
  • Hamuru yugurup üzerini kapatin.
  • Kabarması için 3 saat kadar bekletin.
  • 1 su bardak ılık su ile 2 kaşık pekmezi karıştırın. Hamurdan parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak simit şekli verin.
  • 1 bardak suyu 1 kaşık pekmezle karıştırın. Susamı geniş bir tabagin icine koyun.
  • Hazırladıginiz simitleri hamurları pekmezli suya batırıp çıkarın ve susama bulayın.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece firinda pisirin.

    Ay cörekler kasarli

malzeme

  • yarim su bardak ay cicek yagi
  • 1 su bardak süt
  • 1 tane yas maya
  • 1 tatli kasik kabartma tozu
  • 1 su bardak kasar
  • 1 tane yumurta
  • 1 tutam tuz
  • aldigi kadar un

hazirlanisi

  • Yag ve sütü derin bir kabin icine alin.
  • Yumurtayi ve mayayi katip maya eriyen deyince cirpin.
  • Kabartma tozunu ve kasarin yarisini katip yavas yavas unu ila ve ederek yugurun .
  • Yumusak bir hamur olmali .
  • Hamur yarim saat kadar dinlensin.
  • Parcalara koparip ay sekli varin .
  • Tepside iyice kabarsin 15 -20 dakika bekletin önceden isitilmis firinda
  • Üzerine yumurta sarisi ve kasar 170 derece firinda pisirin

No comments:

Post a Comment