malzeme
- 1 tane havuc
- 1 tane patetes
- 1 su bardak bezelye
- pirasa
- 1 tane sogan
- 1 dis sarimsak
- 3 yemek kasik dolusu un
- 200 gram ciy kirema
- 3 tatli kasik vegater tuz ot
- 2 yemek kasik tereyag
hazirlanisi
- Sebzelerinizi yikayip tencereye su koyup haslayin
- Bir tavaya tereyagi kayup un pembelesice kiremayi katip hizli bie sekilde karistirin.
- Hasladiginiz sebzeleri stab mikserden gecirin.
- Tuz otunuzu hazirladiginiz kiremali unu katip karistirin.
- Kaynamaya baslayinca ocagin altini kapatin.
- Maydanozlari servis yaparken corbanin üzerine
- Afiyetler olsun kis sin olmassa olmazlardan
- Sebze corbasi nefis bir lezlezli vitamini bol bir corba.
NOHUTLU MAKARNA CORBASI
malzeme
- yarim su bardak ince makarna
- yarim kirmizi biber
- haslanmis 2 su bardak nohut
- 1 yemek kasik tere yag
- tuz
- 3 su bardak et suyu
- 2 su bardak su
- 1-2 sap maydanoz
hazirlanisi
- Yagi tencereye katip biberi kücük dograyip 2-3 dakika kavurun
- Suyunu et suyunu katin kaynamaya baslayinca makarnasini katin icine.
- Önceden hasladiginiz nohutu da ilave edin.
- Tuzunuzu ve incecik dogranmis maydanozuda ilave edip kaynayinca ocagin altini kapatin.
No comments:
Post a Comment