- 2 tane sogan
- 2 paket ciy kirema (400 gram)
- 6-7 tane orta boy patetes
- yarim demet maydanoz
- 1 sap dere otu
- 1 dis sarimsak
- 3 tatli kasik vegata sebzeli cesni
- 1 su bardak kasar
- 1 kasik un
- 1 tane yumurta
hazirlanisi
- Soganin kabugunu soyup yagi ekleyip pembelesinceye kadar kavurun.
- Ocagin üzerinden alin icine ciy kirema,yumurta ,baharat ve sarimsakekleyip soganla iyice tellen cirpin.
- Ocagin altini tekrar acin 2-4 dakika kaynamaya baslayinca ocagin altini kapatin.
- Maydanoz ve dere otunu dograyin patetesi tepsinin icine alin maydanaz ve yarim bardak kasarla karistirin.
- Hazirladiginiz kiremali karisimida tepsiye katip icice karistirip üzerine yarim bardak kasari sepileyip 170 derece firinda 15 - 20 dakika kasar pembelisinceye kadar pisirin .
- Hem kolay hemde nefis bir lezlet afiyetler olysun
- Patetesleri haslayin kabugunu soyup kücük dilimleyin.
Cig köfte
- 500 gram yagsız dana kıyması
- 2 adet sogan
- 1.5 su bardak köftelik bulgur
- 1 demet maydanoz
- sesil sogan 4 sap
- Yeşil salata ya da marul
- 1 ,5 limon
- 2 kasik biber salcasi
- yarim cay bardak aycicek yagi
- 2 dis sarimsak
- 3-4 tane buz
- Yenibahar, karabiber, tuz ,isot,ve kırmızı biber
hazirlanisi
- Soganı ve sarımsagı incecik olması için robottan geçiriyoruz..
- Maydanoz ve sogani incecik dogruyoruz.
- Kiymayi ,salcayi ve baharat lari ekleyip 10-15 dakikakadar yugurun.
- Bulgurunu hazirladiginiz sogani ekleyin limonunu ortadan 5-6 dilimlere bölüp icine atin
- Yugururken arasira buzdan 1 tane katip uzun bir süze en at 45 dakika yugurun .
- Kivamina gelince marul haric hazirladiginiz yesillikleri icine katip 3-4 dakika kadar yugurun ve elinizle kücük parcalar sikip servise hazir afiyetler olsun
- Biz cok beyendik nefis oldu .
No comments:
Post a Comment