Wednesday, February 10, 2010

FIFINDA PATETES ve Çiğ köfte tarifi

Firinda patetes
malzeme
  • 2 tane sogan
  • 2 paket ciy kirema (400 gram)
  • 6-7 tane orta boy patetes
  • yarim demet maydanoz
  • 1 sap dere otu
  • 1 dis sarimsak
  • 3 tatli kasik vegata sebzeli cesni
  • 1 su bardak kasar
  • 1 kasik un
  • 1 tane yumurta

hazirlanisi

  • Soganin kabugunu soyup yagi ekleyip pembelesinceye kadar kavurun.
  • Ocagin üzerinden alin icine ciy kirema,yumurta ,baharat ve sarimsakekleyip soganla iyice tellen cirpin.
  • Ocagin altini tekrar acin 2-4 dakika kaynamaya baslayinca ocagin altini kapatin.
  • Maydanoz ve dere otunu dograyin patetesi tepsinin icine alin maydanaz ve yarim bardak kasarla karistirin.
  • Hazirladiginiz kiremali karisimida tepsiye katip icice karistirip üzerine yarim bardak kasari sepileyip 170 derece firinda 15 - 20 dakika kasar pembelisinceye kadar pisirin .
  • Hem kolay hemde nefis bir lezlet afiyetler olysun
  • Patetesleri haslayin kabugunu soyup kücük dilimleyin.
Cig köfte

malzeme
  • 500 gram yagsız dana kıyması
  • 2 adet sogan
  • 1.5 su bardak köftelik bulgur
  • 1 demet maydanoz
  • sesil sogan 4 sap
  • Yeşil salata ya da marul
  • 1 ,5 limon
  • 2 kasik biber salcasi
  • yarim cay bardak aycicek yagi
  • 2 dis sarimsak
  • 3-4 tane buz
  • Yenibahar, karabiber, tuz ,isot,ve kırmızı biber

hazirlanisi

  • Soganı ve sarımsagı incecik olması için robottan geçiriyoruz..
  • Maydanoz ve sogani incecik dogruyoruz.
  • Kiymayi ,salcayi ve baharat lari ekleyip 10-15 dakikakadar yugurun.
  • Bulgurunu hazirladiginiz sogani ekleyin limonunu ortadan 5-6 dilimlere bölüp icine atin
  • Yugururken arasira buzdan 1 tane katip uzun bir süze en at 45 dakika yugurun .
  • Kivamina gelince marul haric hazirladiginiz yesillikleri icine katip 3-4 dakika kadar yugurun ve elinizle kücük parcalar sikip servise hazir afiyetler olsun
  • Biz cok beyendik nefis oldu .

No comments:

Post a Comment