Monday, February 1, 2010

irmik tatlisi cevizli kek

irmik tatlisi
malzeme
  • 2 litre süt
  • 20 yemek kasik toz seker
  • 22 yemek kasik irmik
  • 1 yemek kasik nisasta
  • 2 tane vanilya sekeri
  • 24 tane kakaolu bisküvi
  • 5 yemek kasik hindistan cevizi
  • 1 tatli kasik karcin

hazirlanisi

  • Derin birtencerenin iicine sütü katin.
  • Nisasta ,irmik ,vanilya sekeri ve sekeri katip iyice karistirin .
  • Ocagin altini orta atesse getirip sürekli karistirarak karistirin.
  • Borcamin icine yarisini dökün.
  • Üzerine kakaolu bisküvileri siralayin.
  • Kalan muhallebiyide bisküvilerin üzerine katin ve hindistan cevizini tarcinida serpistirin.
  • Soguk bir yerde en az 2 saat bekletip servis yapin.


cevizli kek

malzeme
  • 250 gram un
  • 200 gram margarin
  • 200 gram seker
  • 4 tane yumurta
  • 1 tane vanilya sekeri
  • yarim su bardak cekilmis ceviz
  • 1 tatli kasik tarcin
  • yarim paket kabartma tozu
  • yarim limonun suyu
  • 1 fiske tuz

hazirlanisi

  • Margarin ,seker ve yumurtayi iyice cirpin.
  • Diyer malzemeleride katip iyice cirpin.
  • Sikikon kalibin icine 1 er yamek kasik katip 170 derecede pisirin.


53. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİNE GÖNDERIYORUM

http://porselendemlik.blogcu.com/

No comments:

Post a Comment