Saturday, February 27, 2010

kirazli cikolata kiremali sari pasta

kirazli sari pasta




malzeme
  • 3 ,5 su bardak un
  • 1,5 kabartma tozu
  • 2 su bardak seker
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 2 su bardak portakal suyu
  • 1 su bardak aycicek yagi
  • 4 tane yumurta
  • 2 su bardak kiraz cekirdeksiz (ben konserve kullandim)

üzerinin cikolata sosu icin malzeme

  • 2 paket cikolatali puding tozu
  • cikolatali üzerinde ki tarif miktari kadar süt seker
  • 2 paket sade kirema 400 veya kaymak (schmand)

hazirlanisi

  • yumurtayi iyice sekerle cirpin.
  • Yag, portakal suyunu ve vanilya sekeri ilave edip devam cirpin
  • un ve kabartma tozunu da ilave edip cirptiginiz karisimi tepsiye döküp
  • Üzerine fisneleri hertarafina birakin
  • Kekinizi 170 derecede pisirin.
  • Tarifine göre süt ve sekeri tarifine göre katip puding sürekli karistirip orta ateste hazirlayin kivam olunca üzerine 2 paket kiremayi ekleyip cirpip firinda pismekte olan kekin üzerine son 5 dakika kala kekin üzerine bicakla esit sekilde sürün.
  • Pudingli karisimim la beraber 5 dakika kadar pisirip ocagi kapatin .
  • Cok hafif ve lezletli bir pasta

No comments:

Post a Comment