- 3 ,5 su bardak un
- 1,5 kabartma tozu
- 2 su bardak seker
- 1 tane vanilya sekeri
- 2 su bardak portakal suyu
- 1 su bardak aycicek yagi
- 4 tane yumurta
- 2 su bardak kiraz cekirdeksiz (ben konserve kullandim)
üzerinin cikolata sosu icin malzeme
- 2 paket cikolatali puding tozu
- cikolatali üzerinde ki tarif miktari kadar süt seker
- 2 paket sade kirema 400 veya kaymak (schmand)
hazirlanisi
- yumurtayi iyice sekerle cirpin.
- Yag, portakal suyunu ve vanilya sekeri ilave edip devam cirpin
- un ve kabartma tozunu da ilave edip cirptiginiz karisimi tepsiye döküp
- Üzerine fisneleri hertarafina birakin
- Kekinizi 170 derecede pisirin.
- Tarifine göre süt ve sekeri tarifine göre katip puding sürekli karistirip orta ateste hazirlayin kivam olunca üzerine 2 paket kiremayi ekleyip cirpip firinda pismekte olan kekin üzerine son 5 dakika kala kekin üzerine bicakla esit sekilde sürün.
- Pudingli karisimim la beraber 5 dakika kadar pisirip ocagi kapatin .
- Cok hafif ve lezletli bir pasta
No comments:
Post a Comment