malzemeler
- 1 su bardak süt
- 1 çay bardak sıvı yag
- 1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
- 20 gr yaşmaya
- 2 çay kaşık tuz
- 2 çay kaşık tozşeker
- Aldığı kadar un (yaklaşık
- 3,5 su bardak un
Arasına
- 75 gr tereyag (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
- 250 gram kadar kiyma
- 1 kuru sogan
- maydanoz
- 2 kasik domates salcasi
- 1 dis sarimsak
- kurunane ,tuz,kimyon
- Kiymayla sovani tavada kavurdum salcasini ve diyer malzemeleri de ekleyip 3-4 dakika karistirdiktan sonra sogumaya birakin.
Yapılışı
- Mayayı çok az ılık suyla eritin
- Ilık süt, sıvıyag , tuz, şeker, yumurta akı ve un nu yavas yavas ilave edip yumusak bir hamur yugurun
- Hamuru en az yarim saat pamurun üzerini kapatip dinlenmeye birakin.
- Hamuru 8 parçaya ayırdım.
- Her parçayı açıp, üzerine yumuşak tereyagından üzerine sürün
- Hamurları üstüste dizerek, her parçada bu işlemi tekrarlayin
- En üsttekine yag sürmeyin
- Üst üste koyup merdaneylen aca bildiginiz karadar acin.
- Bir ucuna kimali harcan koyup kasikla3 parmak enliliginde kiymayi yayin
- Sarin üzerine yumurta sarısı sürüp 170 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin
- Sekli arzunuza gore yapin uzun ,uzun yapip ortadan 2 ye böle bilirsiniz hem piratik hem nefis pogcalar
No comments:
Post a Comment