Thursday, February 18, 2010

KATMER POGCA

KATMER POGCA
malzemeler
  • 1 su bardak süt
  • 1 çay bardak sıvı yag
  • 1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
  • 20 gr yaşmaya
  • 2 çay kaşık tuz
  • 2 çay kaşık tozşeker
  • Aldığı kadar un (yaklaşık
  • 3,5 su bardak un

Arasına

  • 75 gr tereyag (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
  • 250 gram kadar kiyma
  • 1 kuru sogan
  • maydanoz
  • 2 kasik domates salcasi
  • 1 dis sarimsak
  • kurunane ,tuz,kimyon
  • Kiymayla sovani tavada kavurdum salcasini ve diyer malzemeleri de ekleyip 3-4 dakika karistirdiktan sonra sogumaya birakin.

Yapılışı

  • Mayayı çok az ılık suyla eritin
  • Ilık süt, sıvıyag , tuz, şeker, yumurta akı ve un nu yavas yavas ilave edip yumusak bir hamur yugurun
  • Hamuru en az yarim saat pamurun üzerini kapatip dinlenmeye birakin.
  • Hamuru 8 parçaya ayırdım.
  • Her parçayı açıp, üzerine yumuşak tereyagından üzerine sürün
  • Hamurları üstüste dizerek, her parçada bu işlemi tekrarlayin
  • En üsttekine yag sürmeyin
  • Üst üste koyup merdaneylen aca bildiginiz karadar acin.
  • Bir ucuna kimali harcan koyup kasikla3 parmak enliliginde kiymayi yayin
  • Sarin üzerine yumurta sarısı sürüp 170 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin
  • Sekli arzunuza gore yapin uzun ,uzun yapip ortadan 2 ye böle bilirsiniz hem piratik hem nefis pogcalar

No comments:

Post a Comment