- 750 gram irmik
- 3 yemek kasik tereyag
- 1 tane vanilya sekeri
- 200 gram ciy kirema
- yarim su bardak findik
- 2 ,5 su bardak toz seker
- yarim su bardak hashas
- 4 ,5 su bardak süt
hazirlanimi
- Teflon bir tencerede irmik ve hashasi tereyagi ekleyip orta ateste 5-7 dakika kavurun rengi hafif deyisen deyince.
- Sekeri ,vanilya sekerini ,ciy kirama ve süttünü ekleyip sürekli karistirin hem topac olmasin hemde südü yedirin.
- Tavanini tutturmamak icin düzgün karistirin irmik yumusayan deyince.
- Borcamin tabanina findik dökün.
- Tatliyi sicakken üzerine döküp elinize eldiven giyip tatlinin üzerinden bastirin hertarafi esitsekilde olunca üzerine kalan findigi sepileyip sogumaya birakin.
- Cok hafif ve lezziz bir tatli .
- Ben ben mevlit kandili icin hazirladim ve komsularima dagittim
- Hepinizin KANDILI MUBAREK OLSUN tüm dualariniz kabul olsun sevgiler.
No comments:
Post a Comment