- 4 tane yumurta
- 150 gram pudra sekeri
- 100 gram tereyagi
- yarim limon suyu ve kabugu
- yarim cay bardak badem
- 100 gram irmik
- 75 gram un
surubu icin malzeme
- 150 gram seker
- 50 gram bal
- 1 cay bardakyarim limon suyu
hazirlanisi
- Yumurtanin beyazini ayirin.
- Sarisini pudra sekerle kasikla cirpin.
- ilik yagi yavasca ekleyin yavas yavas cirpin telle
- Limonun suyunu ve rendelediginiz kabugunu ilave edin.
- Irmik ,badem ve unuda katip cirpin.
- Yumurtanin beyazinina 1 tutam toz seker katip iyice cirpin kar beyaz oluncaya kadar.
- Cirptiginiz malzemenin üzerine yumurta beyazini yavas yavas hem cirpin icine ilave edin.
- Tepsiyi yaglayip unlayin harcinizi icine katip 20 dakika 180 derecede pisirin. .
- Serbetini hazirlayin seker su bal limon suyunu karistirip kaynatin..
- Firindan tatli cikinca üzerine kasikla serbeti gezdirin.
- Tatli yaklasik 1,5 santim kalinliginda bir tatli .
- Kücük bir lokmalik dilimleyin.Nefis bir tat cok hafif limonun belki yogun aromasi sayesinde
- Osmanli tatlilarindan SEVDIDZAN diye geciyor ismi Bosnalilarin hala yaptiklari bu tatli eski türkler tarafindan balkan zamanlarinin bir tatlisi .
- Kitaptaki yaziyi sizlen paylastim .
- icinde tarifin badem yok ben kattim bu sefer bademsizde nefis birtat
No comments:
Post a Comment