- 125 gr. oda ısısında tereyagı
- 1 tane yumurta
- 1 cay bardak sıvıyag
- 2 yemek kasik süzme yogurt
- 3 yemek kasik irmik
- yarim su bardak pudra şekeri
- 1 yemek kasik limon suyu
- 1 paket vanilya
- 1 tepeleme çay kasik karbonat
- 1 su bardak nisasta
- 2 su bardak un
- 2 yemek kasik kakao
serbeti için
- 3 su bardak tozşeker
- 4 su bardak su
- yarım limonun suyu
Yapılışı
- Önce şerbeti hazırlayın.
- Bunun için tozşekeri ve suyu bir tencerede kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp limonunu ilave edin.
- Serbetini ilikmaya birakin.
- Hamurrunu kakao haric önce sivilari karistirin soran un ,nisasta ve karbonatinida ekleyip iyice yugurun.
- Yumusak bir hamur elde edin.
- Hamuru esit sekilde 2 ye bölün hamurun 1 risine kakao yu katip iyice yugurun
- Merdane ile beyaz hamuru yarım cm kalınlığında açın.
- Bir çay bardak ile yuvarlaklar kesin.
- Fotografta görüldügü gibi 4 tane yuvarlagi üst üste bindirin.
- Aralarından bir yuvarlayin bikakla kesip tepsiye siralayin 170 derecede pisirin .
- Ilik serbeti üzerine döküp 15 dadi kadar sonsa üzerlerine ceviz veya findikla servise hazir.
- Ben ceviz kullandim hem cok piratik hede nefis bir tatli afiyetler olsun
NIMLEDI ARKADASIM BENIDE http://www.cemilecelezzetler.com/
Cevap veriyorum cemile arkadasimin sorularina sorularina
No comments:
Post a Comment