- yarim su bardak aycicek yagi
- 1,5 bardak ilik süt
- 1 tane yas maya (40 gram )
- 1 tatli kasik toz seker
- aldigi kadar un
- yarim su bardak eritilmis tereyagi
- 1 tatli kasik tuz
ici icin
- 1 su bardagi sari hashas ezmesi
- 1 cay bardak aycicek yagi
- 1 cay bardak cekilmis ceviz
üzeri icin
- 1 yumurtanin sarisi ve susam
hazirlanisi
- Derin bir kabin icinde ılık sütte şekeri ve mayayı eritin.
- Bir miktar unu ve tuzu geniş bir kaba alın.
- Ortasını havuz biçiminde açarak erimiş tereyag aycicek yagi ve süt karışımını unun ortasına dökün.
- Unu yavas ,yavas ekleyerek elinize yapışmayacak bir hamur elde edin.
- Hamuru yugurun ve üzerini kapatin kabarması için yarim saat saat bekleyin.
- Tezgahin üzerine aycicek yagi damlatin.
- Hamuru 2 parcaya ayirip merdaneyle acin .
- Hashastan her tarafina sürüp rulo yapin.
- Bicakla 2 cantim kesip yumurtanin sarisini ve susam layip 170 derecede pisirin.
sünger pogca
- 1 su bardak süt
- 2 tane yumurtanin aki (sarisi üzerine)
- 1 cay kasik seker
- 1 ,5 cay kasik tuz
- 125 gram tere yagi eritilmis
- 2 tane haslanmis patetes
- aldigi kadar un
- 1 tane yas maya (40 gram )
ici icin peyaz peynir ve maydanoz
hazirlanisi
- Eritilmis margarin ve yumurtanin beyazini iyice cirpin
- Patetesi haslayip püre gibi ezip icine ilave edin süt ,tuzmaya sekerinide ekleyip iyice maya eriyen deyince karistirin.
- Yavas yavas unu ekleyip yugurun .
- Üzerini kapatip en az 20 dakika hamur dinlensin.
- Dogranmis maydanaz ve peyniri karistirin.
- Hamurdan kücük bezeler edip avcunuzda acin ortasina peynirli karisimimdan katip yuvarlak yin.
- Üzerine ayirdiginiz yumurtanin sariosini sürüp tepspde 10 dakikakadar bekletin.
- Firinin orta yerine tepsiyi sürüp 175 derecede pisirin.
No comments:
Post a Comment