malzeme
- 1 kilo baklanin ici
- dere otu
- 2 tane sogan
- 2 dis sarimsak
- 4 yemek kasik zeytinyagi
- tuz
- kirmizi pul biber
hazirlinisi
- Soganin kabugunu soyup dograyin
- Zeytin yagda soganlar pembelesin ceye kadar kavurun
- Baklayi katin icine sarimsak tuzunu pulbiberide ekleyip orta ateste pisirip
- soguyunca üzerine dere otu servise hazir
pancar salatasi
malzeme- 1 tane pancar konservesi 700 gram kavanoz
- 1 dis sarimsak
- 100 gram ciy kirema
- 500 gram süzme sogurt
- tuz
- dere otu
hazirlanisi
- Pancarrin suyunu süzdürüp incecik dograyin.
- Yogurt ,tuz ,sarimsak ve ciy kiremayi iyice cirpin .
- Pancari yogurdun icine karitirip servis tabagina alin .
- Dere otunu üzerine nefis bir salata
Makarna salatasi tavuk etli
malzeme
- 1 tane tavuk göysü
- 4 yemek kasik mayonez
- 1 dis sarimsak
- 2 su bardak süzme yogurt
- 1 cay kasik tuz
- 1 cay bardak cekilmis ceviz
- 2 tatli kasik limon suyu
- 1,5 bardak makarna
- maydanoz,dere otu
hazirlanisi
- Makarnayi haslayin suyunu süzdürüp sudan gecirin.
- Tavuk göysünü kaynatin soguyunca kücük ,kücük dilimleyin.
- yogurt ,mayonezi iyice cirpin.
- icine ccekilmis ceviz ,limon suyu ve maydanazdan az miktarda icine yikayip dograyin
- Tuzunu da katip iyice cirpin ve makarna ile harmanlayin.
- Servis tabagina alib üzerine kalan ceviz ve dere otu ile tamamlayin .
No comments:
Post a Comment