Saturday, February 20, 2010

pitza tarifi

ton balikli pitza
malzeme hamuru icin
  • 450 gram un
  • 1 cay kasik tuz
  • 20 gram yas maya
  • 230 ilik su
  • 2 yemek kasikzeytin yagi

üzerisi icin

  • 1 doze konserve ton balik
  • 1 kuru sogan
  • 1 domates kabugu soyulmus
  • 1 dis sarimsak
  • 1,5 su bardak domates suyu
  • 400 gram pitza kasari
  • 2 tatli kasik pitza baparati

hazirlanisi

  • Hamuru yugurup 4 de bölün yuvarlak beze edip üzerini kapatin
  • Domates suyuna ben az miktar su kattim.
  • Sodani kücük dograyin .
  • Domatesin kabugunu soyup küp küp dograyin sarimsagive baharati karistirin
  • Bezeyi merdaneyle acin ve catalla her tarafina batirin.
  • dometes li karisimda her tarafina esit sekilde dagitin.
  • kasri domatez suyunun üzerine.
  • Baligida en üste ben kalan kasarida üzerlerine dagittim .

No comments:

Post a Comment