- 500 gram taze kadayif
- 100 gram tereyag
- yarim su bardak
- 1 su bardak ceviz
- yarim su bardak kabuksuz badem
Muhallebisi için
- 1,5 kilo süt
- 1,5 su bardak şeker
- 1 kutu çig krema (200 ml.)
- 1 paket vanilya puding tozu(kaynayip hazirlananlardan )
- 4 ,5 yemek kasik nisasta
- 1 tane vanilya sekeri
yapilisi
- Kadayıf, eritilmiş tereyagda rengi dönene kadar orta ateste teflon tavada kavrulur.
- İçine şeker ve ceviz ilave edildikten sonra biraz daha kavrulur.
- Kadayıfın yarısı büyük borcamın altına serilir.
- Ayrı bir tencerede krema hariç muhallebi malzemeleri karıştırılıp pişirlir.
- Sonradan krema da ilave edilip çırpılır.
- Borcamin tabanina yarisini kadayifin döseyin.
- Ben muhallebiyi sicakkan ilave ettim kadayifin üzerine.
- kalan kadayifida muhallebinin üzerine esit sekilde dökün .
- Soguyunca servise hazir .
- Ben ve kizlarim bu tatliyi seviyoruz hem leziz hede cok kalay ayni zamanda hafif bir tatli .
No comments:
Post a Comment