- 190 gram un
- yarim paket yas maya (20 gram )
- 30 gram toz seker
- 1 paket vanilya sekeri
- 1 cimcik tuz
- 1 tane yumurta
- 100 ml süt
- 25 gram margarin erimis
üzerindeki streusel malzeme
- 35 gram un
- 75 gran toz seker
- 1 tane vanilya sekeri
- 100 gram margarin
- Dondurmalarain üzerine katilan fisneli karisim hazir
icinde ki kirema
- 1 paket vanilyali puding tozu
- 25 gram seker
- 300 ml portakal suyu
- 200 gram hazir kirem taze (schmand )(kiremsantiden daha koyu )
hazirlanimi
- Unu eleyin mayali hamurunuzu malzemelerle yugurun.
- mikserle yugursaniz en az 5 dakika orta ayarda yugurun.
- Mayalanmasi icin 20 dakika üzeri kapali dinlensin.
- Streusel üzerinin yag ,un seker ve vanilya sekeri elinizle karistirin hazirlayin.
- Portakal suyunu seker ve puding tozunu karistirin iyice orta ateste puding kivamina gelinceye kadar karistirin .
- Atesten alinca icine kiremayi katip cirpin .
- tepsiye hamuru elinizle esit sekilde yayin.
- Hamurun üzerine üzerine hazirladiginiz pudinggi tatli kasigi ile sirayla fisneli karisimla tamamlayin.
- Puding ve fisnenin üzerine streusel le tamamlayin .
- 180 derecede 25 dakika pisirin nefis bir tat
No comments:
Post a Comment