Tuesday, February 9, 2010

Puddig fisneli streusel pasta

Pudding Fisneli Streusel Pasta


malzeme
  • 190 gram un
  • yarim paket yas maya (20 gram )
  • 30 gram toz seker
  • 1 paket vanilya sekeri
  • 1 cimcik tuz
  • 1 tane yumurta
  • 100 ml süt
  • 25 gram margarin erimis

üzerindeki streusel malzeme

  • 35 gram un
  • 75 gran toz seker
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 100 gram margarin
  • Dondurmalarain üzerine katilan fisneli karisim hazir

icinde ki kirema

  • 1 paket vanilyali puding tozu
  • 25 gram seker
  • 300 ml portakal suyu
  • 200 gram hazir kirem taze (schmand )(kiremsantiden daha koyu )

hazirlanimi

  • Unu eleyin mayali hamurunuzu malzemelerle yugurun.
  • mikserle yugursaniz en az 5 dakika orta ayarda yugurun.
  • Mayalanmasi icin 20 dakika üzeri kapali dinlensin.
  • Streusel üzerinin yag ,un seker ve vanilya sekeri elinizle karistirin hazirlayin.
  • Portakal suyunu seker ve puding tozunu karistirin iyice orta ateste puding kivamina gelinceye kadar karistirin .
  • Atesten alinca icine kiremayi katip cirpin .
  • tepsiye hamuru elinizle esit sekilde yayin.
  • Hamurun üzerine üzerine hazirladiginiz pudinggi tatli kasigi ile sirayla fisneli karisimla tamamlayin.
  • Puding ve fisnenin üzerine streusel le tamamlayin .
  • 180 derecede 25 dakika pisirin nefis bir tat

No comments:

Post a Comment