Tuesday, February 23, 2010

zeytin yagli bakla

zeytinyagli bakla malzeme
  • 2 tane patetes
  • 1 kuru sogan
  • 1,5 kilo haslanmis bakla ici
  • 2 tane havuc
  • 1 yemek kasik domates salcasi
  • 5 yemek kasik zeytin yagi
  • tuz
  • dere otu
  • 1,5 bardak su

hazirlanisi

  • Havucun kabugunu soyun küp dagrayin.
  • Patetesinde kabugunu soyup küp dograyin.
  • Baklayi önceden hafif haslayin.
  • Zeytin yagda sogani pembelesince patetes ve havucu ekleyip 3-4 dakika kariostirip bakla salcasinida ekleyin .
  • Suyunu baharat ,tuzunuda ekleyip tencerenin kapagini kapatin pismeye birakin.
  • Enson dere otunuda ilave edip servise hazir.

No comments:

Post a Comment