- 2 adet yumurta
- 1 su bardak pudra şekeri
- yarım paket margarin
- yarım su bardak irmik
- 2 su bardak un
- 1 paket vanilya sekeri
- kabatma tozu
serbeti icin malzeme
- 3 su bardak su
- 3 su bardagı şeker
- yarım limon suyu
hazirlanisi
- yumurta, pudra şekeri, margarin bir güzel yogrulur.
- Diger tüm malzemeleride karışıma ilave edilir.
- Yugurulup şekil verilir ve üzerine yumurta sarısı sürün.
- Firin tepsisine tepsiye dizilir
- 170 derece fırına üzerinar gibi olunca firindan cikarin.
- Firindan cikan şekerparelerin üzerine şerbe ilave edin.
- Üzerine hindistan cevizi afiyet olsun.
- Serbeti hazirlayip sogumaya birakin Firindan tatli cikinca soguk serbetini ilave edin veya ikiside ilik olsun.
No comments:
Post a Comment