usaklilarin kulak asi
HAMURU İÇİN malzeme
- 3 su bardak un
- su,
- tuz.
ic harci
- 1,5 su bardak bulgur
- 200 gram beyaz yagli peynir
hazirlanisi
- Bulgurun üzerine 2,5 su bardak haslanmis su katin.
- Bulgurun üzerini kapatip kabarmasini benleyin yumusacik olunca peyniri icine katin.
- Hamurumuz yoguralım.
- Katı bir hamur olacak bezelere ayıralım.
- Bezeleri tezgahin üzerine un serpip açalım.
- Kalinligi çok ince olmamalı.
- Açılan hamuru 3 -4 cm'lik karelere keselim.
- peynirli bulgur karisimindan 1 er tutam koyup
- Bir ucun dan diyer tarafa kapatip ücgen sekil verelim .
- Biz mantiyi haslayinca süzdürdügümüz suyundan 1 bardak kadar ayiriyoruz mantiyi bu suda birakip üzerine tereyag ve sarimsak gezdirip servis ediyoruz .
- Sarimsakli yogurt veya domatesli sosta nefis olur.
No comments:
Post a Comment