Saturday, January 30, 2010

Wednesday, January 27, 2010

COCUKLARIMIZ ICIN BIR ARAYA GELDIK

Lahmacun,katmer, ,pogca ,sarmayi ,gözlemeyi ve böreyi hep beraber hazirladik salonun mutfaginda aksamdan hazir ladik.
Lahmacun ve gözlemeler sabah sicak sicak pisirilip verildi. harika bir gündü evlatlarimiz icin deyer


KEREVIZ SALATASI


KEREVIZ SALATASI
malzeme
  • Yarim kereviz
  • 2 cay bardak cakilmis ceviz
  • 500 gram süzme yogurt
  • 1 yemek kasik mayonez
  • 3 yemek kasik aycicek yagi
  • tuz
  • yarim limon

hazirlanisi

  • Kerevizin kabugunu soyup yikayip rendeleyin
  • Kerevize limonu sikip kararmasini önlemis olursunuz.
  • Yogurt ,mayonez ,cevizin birkismini ,tuz yagida katip iyice karistirin .
  • Kerevizi yogurt tun icine alip karistirin .
  • Üzerine kalan cevizle tamamladim.
  • Ben hazirladim malzemeyi iki katini kullandim cocularimiz icin .


    HASHASLI KATMER

HAŞHAŞLI KATMER
malzeme
  • Bir paket margarin yag (eritilmiş)

Hamur için

  • Bir kilogram un
  • İki çay kaşıkı tuz
  • ilik su
  • 1 tatli kasik kabartma tozu

Haşhaşlı iç

  • Bir bardak sıvı yag
  • Yarım paket hazır haşhaş ezmesi

hazirlanisi

  • Hamuru yugurup 8-10 dakika dinlendirin.
  • mandalina büyüklügünde bezeler yapip elinizle acip hashastan 3 yemek kasik hasasi sürün
  • ayni islemi tekrar yapin hamuru üst üstte koyup kenallarini ortaya dogru katlayin ve
  • merdaneylen acin
  • Sacin cayranli pitza tavasinda yaptik yavas yavas pisirin .
  • Pisince üzerine tereyag sürün

    HASHASLI POGCA
iSPANAKLI BÖREK

Böregi hep beraber hazirladik ispanakli peynirli

PEYNIRLI POGCA

PEYNIRLI POGCA
malzeme
  • 150 gram margarin
  • 1 tane yas maya
  • 2 tane yumurta
  • tuz
  • yarim bardak yogurt
  • 1 su bardak süt
  • aldigi kadar un

ici icin

  • beyaz yagsiz peynir

hazirlanisi

  • Derin bir kaba sütü,margarini,yumurtayi ,yogurtu,tuzu ve maya yi ekleyip iyice mayayi eritin.
  • Ununu yavas yavas ilave edip yugurun.
  • yumusak bir hamur Üzerini kapatip yarim saat mayalansin.
  • Yuvarlak bezeler edin.
  • Merdaneylen acip pitza dilimi gibi kesin uclarina peynir aysekli verin.
  • Üzerlerine yumurta sarisi 175 derece firinda pisirin .
  • Biz malzemeyi 3 katina cikardik

    KOLAY BAKLAVA
Hazir baklavalik yufka ile hazirlamis Döndü ablam ellerine emegine saglik nefis olmus .
Bizi destekledigi icin tesekkürler

LAHMACUN

LAHMACUN
Malzemeler 1 kg yağsız kıyma
  • 5 tane domates
  • 4 tane biber
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 3 demet maydanoz
  • 4 ciye sarımsak
  • yarim cay bardagi sivi yag
  • 1 yemek kasigi margarin
  • 1 yemek kaşığı biber salçasi
  • 1 cay kasigi nane kurusu ve tuz

Hamuru için

  • 2 Su Bardağı Un
  • 2 Çay Kaşığı Tuz
  • yarim yas Maya
  • 1 su bardak ilik süt
  • Yarım Tatlı Kaşığı Toz Şeker
  • aldigi kadar ilik su

Yapilisi:

  • Maydanoz, sarımsak ve biberler doğrayın ve robotta kıyma haline getirin.
  • diyer malzemeleride ekleyip iyicene karistirin .
  • İçine kıymayıda koyup karıştırın.

Hamuru için

  • Unu eleyin.
  • undan iki yemek kaşıgını ayırıp kalanını iki çay kaşıgı tuzu katıp karıştırın. Unun ortasını havuz biçiminde açın.
  • Mayalı şekerli suyu ve yoğurdu koyup karıştırın.
  • Elde ettiğiniz yumuşak hamuru yoğurun.
  • En az yarim saat bekleyin mayalanmaya bırakın.
  • Hamuru iri yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın.
  • Her parçayı unlayarak elinizle yarım santim kalınlıkta yuvarlak olarak açın.
  • Açılan hamurlara harçtan koyarak yayın ve firinda pişirin Biz pitza tavasinda pisirdik malzemede 5 kati kullanildi anca yetti

Tüm arkadaslarimizin ellerine saglik güzel bir gün gecirdik


Tuesday, January 26, 2010

fanta pasta ...Ebruli kek ...findikli kurabiye

Fanta pasta


malzeme
  • 4 tane yumurta
  • 250 gram seker
  • 1 pket vanilya sekeri
  • 125 gram aycicek yagi
  • 250 gram un
  • 3 tatli kasik kabartma totu
  • 600 gram ciy kirema
  • 3 pk kirema koyulastirici
  • 5 pakek vanilya sekeri
  • 500 gram schmand ( kaymakli yogurt )
  • 150 ml fanta limonatasi
  • 3 tane elma
  • 1 tatli kasik tarcin
  • yarim su bardak ince cekilmis ceviz

hazirlanisi

  • ilk önce elmalarin kabugunu soyup rendeleyin tavanin icinde orta ateste tarcinida ekleyin elmalarin suyu kaybolun caya kadar kavurun icine cevizide ilave edin.
  • Derin bir kabin icine yumurta ,seker ve 2 paket vanilya sekerlerini katip cirpin.
  • Yag ve fantayida ilave edin
  • Firin tepsisini yaglayip unlayin kivami icine döküp170 derecede pisirin.
  • Kiramasi icin 3 paket vanilya sekeri ,schmand , ciykirama ve sikilastiriciyi cirpin mikserle.
  • Kek firindan cikinn ca 20 dakika kadar sonra elmali harci esit sekilde her tarafina sürün.
  • Kiramayida elma harcinin üzerine nefis bir pasta

Ebruli kek


malzeme


  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardak şeker
  • 1 su bardak un
  • 1 su bardak nışasta
  • 2 yemek kaşık kakao
  • 1 su bardak sıvıyag
  • 1/2 su bardak süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

üzerine

  • 1 paket cikolata eritilmes icin süt ve badem ve cikolata ta kiriklari

YAPILIŞ

  • Yumurtalar ve şeker mikserle 5 dakika iyice çırpılır.
  • sıvıyag ve süt ekleyip devam çırpın.
  • Un, nışasta, kabartma tozu ve vanilya eleyip devam cirpin.
  • hamur iki parçaya bölünür yarısına 2 kaşık kakao katılır karıştırılır.
    Tepsi yağlanır ilk önce beyaz hamurdan tepsiye 1 kepçe kadar dökülür üzerine kakaolu
    hamurdan dökülür, tekrar beyaz hamur, kakaolu hamur bitene kadar aynı işlem uygulanır en son kakaolu hamur olacak, bir kürdan ile şekil verilir 180 derecede ısıtılmış


    Fındıklı Kurabiye


malzeme
  • 1 paket margarin
  • 2 yumurta (sarıları içine, akları üstüne)
  • 8 yemek kaşıgı şeker
  • 2 pket vanilya sekeri
  • 1 yemek ksik nisasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • alabildigi kadar un
  • 1.5 su bardagı kadar iri çekilmiş fındık

hazırlanması

  • ilk önce margarin, yumurta sarıları, şeker, kabartma tozu ve unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklıgında bir hamur yugurun.
  • Hamurunuza unu az kulanirsaniz tepside yayila bilir dikkat edin.
  • Hamurları ceviz büyüklügünde yuvarlayın.
  • Yuvarladıginız hamurların her tarafını önce yumurta akına sonra fındıga batirin.
    kurabiyeleri 150 c'de 35 dk pişirin.

Monday, January 25, 2010

DEYDI EMEKLERIMIZIN KASILIGINI ALDIK .

KIRAZLI PUDING PASTA PUDING PASTA
malzeme

  • 250 gram un
  • 200 gram seker
  • 5 tane yumurta
  • yarim paket kabartma tozu
  • 1 tane vanilya sekeri

hazirlanisi

  • Keki firin tepsisine de pisir üzeri pembe oluncaya kadar.
  • Asagidaki hazirladiginiz kiremayi
  • üzerine dökün ve mandanilari kiremanin üzerine siralayin .
  • Firinda 5 dakika kadar daha pisir .
  • Soguyunca pasta beyaz renkli guB veya jel Üzerine Glazuru tarifine göre hazirlayip dökün

Kiremasi icin

  • 1 paket vanilya pudingini tarifine göre pisir.
  • 3 tane scmandt hazirladiginiz pudingin icine katip cirpin (kaymakli yogurt )

Üzerine

  • 1 paket pasta jeli (torten guB )
  • Ben kirazin suyunu kattim jelli hazirlarkrn rengi bu yüzden pembe .

  • Ben ayni tariften mandalinali da hazirladim.
  • Bunlari hayir kurumu yardim icin hazirladim.
  • Cikolata keki kizim interneten aldi tarifi kendisi hazirladi mutfagi dagitiyor ama deydi nefisti .
  • 20 tane kizimiz ve oglumuz foklör oynuyor benim kizlerimda oynuyorlar .
  • Elbiselerin türkiyeden piparis verdik 2500 euro kiyafetlerinin parasi 150 euro kiyafetin tanesi böylece aileler icin kolaylik olsun diye dernegimizin destei ile güzel bir gün gecirdik

Sunday, January 24, 2010

MEYVELİ PASTA .CIKOLATA KEK..CEVIZLI TOP

MEYVELİ PASTALAR

MAYVE LI PASTA
malzeme

  • Hazir pasta keki
  • Arzu ettiginiz tüm meyveleri kullana bilirsiniz
  • 2 paket hazir vanilyali puding
  • beyaz jöle
  • badem kiriklari
  • hazirlanisi
  • Kekin üzerfine pudingi sürün.
  • Meyve lari ince dilimleyip üzerine siralayin.
  • jelinizi tarifine göre hazirlayin ve üzerine dökün
  • Badem kiriklari ile kenerlerini tamamlayin
  • Hem kolay hem nefis hafif bir pasta
CIKOLATA KEK



malzeme
  • 200 gram margarin
  • 200 gram toz seker
  • 3 tane yumurta
  • 300 gram un
  • 100 gram nisasta
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 yemek kasik kakao
  • 100 gramrendelenmis kara kati cikolata
  • 90 ml süt

üzerine

  • 120 gram kati kara cikolata
  • 5 gram süt
  • 1 yemek kasik beyaz cikolata kiriklari

hazirlanisi

  • margarin,seker ve yumurtayi iyicene cirpin.
  • Un ,nisastakakaove kabartma tozunu da ekleyip devam cirpin.
  • Cikolatayi sütü eritin ve kivamin icine katip devam cirpin.
  • Kalibi yaglayip unlayin ve kivami icine katip 175 derece firinda pisirin.
  • Kek 10 daki ka firindan cikinca beklesin kalibin icinde.
  • Üzeri icin süt ve cikolatayi eritip kekin her tarafina bicaklan sürün.
  • Beyaz cikolatayi esit sekilde her tarafina
CEVIZLI TOPLAR

Malzeme


  • 1,5 su bardak ceviz cekilmis
  • 1,5 bardak badem kabuksuz cekilmis
  • yarim su bardak hindistan cevizi
  • 5 yemek kasik nutella
  • yarim paket kaymak (125 gram )
  • 200 gram kakaolu bisküvi
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 100 gram cikolata

hazirlanisi

  • Büsküvileri elinizle uvalayin.
  • cikolata ve nutellayi tencereye koyun 4 kasik sütü katip eritin.
  • Diyer malzemeleri erimis cikolatayi da ekleyik yugurun ve kücük toplar edip
  • istediginiz cikolata ,badem ,ceviz kiriklarina beleyin .

Friday, January 22, 2010

HASHASLI KEK

HASHASLI KEK
malzeme
  • 4 tane yumurta
  • yarim su bardak aycicek yagi
  • 3 yemek kasik tere yagi
  • yarim su bardak pudra sekeri
  • 3 yemek kasik sari hashas
  • 1 vanilya seker
  • 1 tane kabartma tozu
  • 2 su bardak un
  • 2 yemek kasik nisasta
  • yarim su bardak pekmez
  • yarim su bardak süt
  • 1,5 su bardak badem

hazirlanisi

  • Derin bir kabin icine yumurta , seker, süt , tere yagi ve ay cicek yagi iyice cirpin.
  • Ununu ,badem ,vanilya sekeri ve kabartma tozunu karistirip icine ekleyip iyice devam cirpin.
  • Hamurdan 2 kepce ayirip kalan kivamin icine pekmez ve hashasi ekleyip iyice cirpin.
  • Pekmezli karisim fazla
  • Tepsiyi yaglayip unlayin.
  • 2 yemek kasik pekmezli karisimin üzerine 1 yemek kasik sade kivamdan 2 kasik pekmezli devam edin kivam bitinceye kadar .
  • Üzerine badem kiriklari nefis bir tat lezletli bir kek 175 derecede pisirin

Thursday, January 21, 2010

Pişi

Hamur için
malzeme
  • 3 su bardak un
  • 1/2 paket maya
  • 1 su bardak süt
  • 1 tatlı kaşık tuz

Kızartmak için

  • aycicek yag

Hazırlanışı

  • Hamuru yugurun iyicene 35 dakika dar dinlensin yumusak bir hamur.
  • Kücük bezeler koparip uvcunuzda yuvarlak seklini verip kizgin yagin icine birakin
  • Hemen sagli sollu cevirip kizarinca cikarip pecetenin üzerine alin.
  • Yag cekmiyor.

Wednesday, January 20, 2010

firinda köfte

FIRINDA KÖFTE malzeme
  • 1 kuru sogan
  • 2 dis sarimsak
  • 5-6 sap maydanoz
  • 700 gram kiyma
  • 1 paket knor köfte harci
  • 1 tatli kasik kimyon
  • 1 tatli kasik aci pul biber
  • 1 tane yumurta
  • 5 tane patetes

sosu icin

  • 3 su bardak su
  • 1 dis sarimsak
  • 3 yemek kasik domates salcasi
  • 1 cay kasik tuz
  • 2 yemek kasik tereyagi

hazirlanisi

  • köftenin tüm malzemelerini iyice yugurun.
  • Patetes leri soyup dilimleyin.
  • Su ve salca sarinsak erittiginiz tereyagida karistip patetes ve köftelerin üzerine döküp 180 derece firinda pisirin
  • Arasira yavasca karistirinki sosunda patetesde köftede nasibini alsin.
  • Afiyetler olsun

Tuesday, January 19, 2010

ELMALI KEK


ELMALI KEK
malzeme
  • 250 gram margarin
  • 250 gram toz seker
  • 6 tane yumurta
  • 1 limon suyu
  • 400 gram un
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 7 yemek kasik süt

üzerine

  • 5-6 elma
  • 1 su bardak badem kiriklari
  • tarcin

hazirlanisi

  • Derin bir kabin icine yumurta ,margarini ve sekeri katip iyice mikserle cirpin.
  • Süttü unu 1bucuk paket kabarma tozunu ve 1 limonun suyunu katip iyice devam cirpin
  • Elmalarin kabigini soyup icini temizleyip ince dilinleyin.
  • Kek kalibi ben firin tepsisini kullandim derin yaglayip unlayin hamuru icine katin.
  • Elmalari sirayla dizin uzerine badem kiriklarini ilave edip 175 derece firinda pisirin.
  • Soguyunca üzerine tarcin servise hazir.
  • Afiyetler olsun.
  • Malzemenin yarisini kullanip normal borcamin icinede yapa bilirsiniz biz kalabaliktik ben bu tepsiyi kullandim sevgiler

Monday, January 18, 2010

HAMUR KIZARTMASI

Hamur kizatmasi
malzeme
  • 500 gram un
  • 2 yumurta sarisi
  • 200 ml su
  • 1 cay kasik tuz
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 100 gram toz seker
  • 4 yemek kasik sekerpudra sekeri
  • 2 su bardak ay cicek yagi

hazirlanisi

  • Pudra sekeri ve yag haric malzemeleri derin bir kabin icine alib yugurun.
  • 1 saat hamuru üzeri kapatip dinlensin
  • yagi tencereye koyun kizinca hamurdan parcalari yuvarlayip kizartin .
  • Soguyunca pudra sekeri üzerine nefis citir titir üzeri hic yag cekmiyor

Sunday, January 17, 2010

LAHANA SALATA LARI

KIRMIZI LAHANA SALATASI
malzeme
  • yarim lahana( kücük bir lahana )
  • 1 dis sarimsak 100 ml ciy kirema
  • 2 bardak süzme yogurt
  • tuz

hazirlanisi

  • Sarimsagi yogurdu,tuzu ve kiramayi iyice cirpin.
  • Lahanayi rendeleyin.gogurda katip karistirin.

LAHANA SALATASI
malzeme
  • yarim lahana
  • 3 yemek kasik elme sirkesi
  • tuz
  • 1 tane limon
  • derte otu
  • maydanoz üzerine
  • ay cicek yaggi

hazirlanisi

  • lahanayi rendeleyin
  • Yagi ,zuz ,dere otu ,limon suyunu ,sirke sinide katip karistirin.
  • Maydanozu üzerine nefis bir salata

Saturday, January 16, 2010

Donauwelle

Donauwelle
malzeme
  • 250 gram margarin
  • 150 gram toz seker
  • 6 tane yumurta
  • 350 gram un
  • 1 su bardak fisne
  • 1 pk kabartma tozu

kiremasi icin

  • 1 paket vanilya puding tozu
  • 2 paket süzme kaymakli yogurd 400 gram(schmand )

hazirlanisi

  • Yumurtayi,seker ve margarinle cirpin.
  • Ununuda katip iyice cirpip yaglayip unladiginiz tepsiye dökün
  • Üzerine cekirdegi cikarilmis fisneleri sirala ve firina 170 derece firinda pisirin
  • Kek firindan cikin ca sogusun.
  • Kiremasini tarifine göre pudingi kaynatin .
  • Yogurdu da icine cirpin firindan cikan kekin üzerinesicak puding karisimi esit sekilde dökün.

Friday, January 15, 2010

CIKOLATA TOPLAR




CIKOLATA TOPLAR
malzeme
  • bisküvi lalaolu paketin 3 de 1 i
  • 1 cay bardak cekilmis ceviz
  • 150 gram cikolata
  • 1cay bardak süt
  • 1 cay bardak kabuksuz cekilmis badem
  • 1 cay bardak kabuksiz cekilmis findik
  • 1 cay kasik tarcin
  • 3 yemek kasik kaymak (mascarpone )
  • 1 yemek kasik labne peynir

üzerine

  • hindistan ceviz ,badem,cikolata ,ceviz

hazirlanisi

  • Sütü kücük bir tencerede orta ateste cikolata yi eritin.
  • Bisküvileri elinizle ufalayin.
  • Büskivilerin icine tüm malzemeleri katip iyice karistirin.
  • Kücük toplar edip cevize ,bademe veya cikolataya bulayin .
  • Soguk ortamda en az yarim saat bekletin afiyetler olsun.

DOSLUK ÖDÜLÜM Arkadaşlığa ve Dostluğa Davet - My friendship Invitation

DOSLUK

Arkadaşlığa ve Dostluğa Davet - My friendship Invitation
Can dostum arkadasim bana göndermis tesekler daha nice gercek doslara
Cali's Küche http://mutfagimdanpaylasimlar.blogspot.com/ tesekkürler canim bende kurallara uyuyorum 10 tane arkadasima gönderyorum .


DOSLU
  1. http://lemaninignesinden.blogspot.com/
  2. http://bulbulunyeri.blogspot.com/
  3. http://kirlangichikayesi.blogspot.com/
  4. http://ekinmutfagi.blogspot.com/
  5. http://bademlimon.blogspot.com/
  6. http://peynirhosmelimi.blogspot.com/
  7. http://eviminnesesi.blogspot.com/
  8. http://sengulceherturden.blogspot.com/
  9. http://sarigul81.blogspot.com/http:/
  10. pasakizimutfakta.blogspot.com/

        Bende kural geregi 10 arkadasimada bu güzel dosluk ödülünü gönderiyorum sevgiler.
      1. http://mutfagimdanpaylasimlar.blogspot.com/
      2. http://pembetatlar.blogspot.com/
      3. http://bereketlimutfak.blogspot.com/
      4. http://annekizmutfaktayiz.blogspot.com/
      5. http://elzeminmutfagi.blogspot.com/
      6. http://birdemliksohbet.blogspot.com/
      7. http://narince-narince.blogspot.com/
      8. http://nursen-yemek.blogspot.com/
      9. http://gelincikmutfak.blogspot.com/
      10. http://atesbocegim.blogspot.com/

      Benim tüm Doslarim cok deyerli ama malesef kural 10 arkadasa gönderiliyor bozmadim kurali Daha nice güzel arkadasliklar Herses gönlünüzce olsun sevgiler

      Thursday, January 14, 2010

      Yaprak sarma ,Zeytin yagli Barbunya

      ETLI YAPRAK SARMA
      • malzeme
      • 400gram kıyma
      • 400 gram üzüm yapragi
      • 2 su bardak pirinç
      • 1 sogan
      • 1 corba kasik aci biber salcasi
      • 2 çorba kaşıgı domates salça
      • Tuz
      • 3 tatli kasik vegetter baharat
      • yarim cay bardak sıvı yag
      • 4 yemek kasik nar eksisi

      hazirlanisi

      • Yapraklar konservede kullanildi tuzu fazla .
      • Yaprakları kaynar suda bekletin tuzu cikan deyince kaynar suyu 2-3 defa yenileyin.
      • Kiymayi derin bir leenin icine alin.
      • Soganı rendeleyip ilave edin. Pirinci ayıklayıp yikayin suyunu süzdürüp icine koyun.
      • Biber ve 1 kasik domates salçayı tuz ,baharat ,nar eksisi ve yarım çay bardak sıvı yagı koyup iyice karıştırın.
      • 1 çorba kaşık salçayı ve yarim limon suyu 1 dis sarimsak 1 kasik nar eksisi ,1 tatli kasik vegater baharati karistirip1 su bardak su katip karistirin sarmanin üzerine dökmeniz icin hazir dursun.
      • Tencerenin dibine bir iki tane yaprak açın. Her yapragin icine 1 tatli kasik harcinizdan koyup sarin kenerlerin ice dogru yapip sarin .
      • Sarmayi tencereye siralayip hazirladiginiz salcali suyu üzerine dökün.
      • Bir tabak tabak üzerine sarimsak koyun
      • Kisik ateste yavas yavas yarim saat kadar pisirin.


      FIRINDA KIYMALI ISPANAK
      malzeme
      • 5 tane yumurta
      • 1kase kiyma
      • 1 tane kuru sogan
      • 1 cay kasik kara biber
      • 1 cay kasik pul biber
      • 2 kasik salca
      • 3 yemek kasik aycicek yagi
      • 500 gram ispanak
      • maydanoz

      hazirlanisi

      • ispanagi ayiklayip yikayin incecik dograyin.
      • Soganin kabigini soyup dograyin.
      • Derin bir tavanin icine yagi koyup sogan ve kiymayi katip 3-4 dakika kavurun .
      • Salcayida ilave edin tuz ve kirmizi pul biberi karabiberide ilave edip.
      • ispanagi ilave edip karistirin kapagi kapatip 3-4 daki kakadar dinlensin .
      • Borcamin icine harci koyun üzerine yumurtalari kirin ve firina 170 derecede pisirin.
      • maydanoz üzerine ilave edip servis yapin.


      ZEYTİNYAGLI BARBUNYA

      MALZEME


      • 2 su bardak barbunya
      • zeytin yagi
      • 1 adet kuru sogan
      • 2 adet havuç
      • 1 adet domates
      • 2 yemek kaşık salça
      • 3 diş sarımsak
      • 1 çay kaşık
      • tuz
      • pulbiber
      • Üzerisi için maydanoz

      Hazirlanimi

      • Barbunyaları ılık suda bekletin.
      • Haslayin ve suyunu süzdürün.
      • Sogan, sarımsak ve havucu zeytinyagda soteleyin.
      • Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp dograyın ve ekleyin.
      • Salçasını ve suyunu ilave edin.
      • Barbunyaları , tuzu ve pulbiberi ekleyin.
      • Kısık ateşte pişirin. Hafif ılıkken üzerine maydanoz serpin.

      Kiramali mantarli tavuk
      malzeme
      • 1 kilo tavuk göysü
      • 500 gram mantar
      • 1 tane kuru sogan
      • 200 ml ciy kirema
      • 2 yemek kasik aycicek yag
      • tuz
      • 2 ciye sarimsak
      hazirlanisi
      • Etinizi kus basi dograyin .
      • Soganini soyup küp ,küp dograyin
      • Mantari yikayip ince ince dodrayin .
      • Yagin icine eti mantar ve sogani katip etler pembelesinceye kadar kavurun.
      • Kiremayi sarimsagi da rendeleyin icine tuz ve kara biberi ila ve edin orta ateste 5-7 kadar daha hisirip altini kapatin

      icli köfte
      Canlarim asagidaki sofrada bunlarda vardi Cevriye ablam hazirladi

      Wednesday, January 13, 2010

      POGCA ;SiMIT ;KATMER ;GÖZLEME ;AY CÖREK LER


      Cevriye ablamdaydik ellertine saglik .Hamarat bayanlarin icinde bas siradadir kendisi becerikli hamarad ne deyeyimki ellerine emegine saglik Allahim sofrasindan bereketi evinde huzuru hic eksik etmesin

      Hashasli ve ispanakli gözleme

      Patesli pagcalar
      malzeme
      • 3 tane haslanmis patetes
      • 1 su bardak aycicek yagi
      • 1 su bardak ilik süt
      • 2 tane yas maya
      • 1 tatli kasik seker
      • 1 cay kasik tuz
      • aldigi kadar un
      • üzerine yumuta sarisi

      hazirlanisi

      • Patetesi haslayip soyun .
      • Sütü yagi patetesi mayayida katip iyice karistirin patetesler kay bolanna kadar.
      • Ununu yavas yavas ekleyip tuzunu katip yugurun yumusak bir hamur .
      • Kücük kücük yuvarlayin üzerine yumurta sürüp 170 derece firinda fisirin.
      Simit
      malzeme
      • 1 kg un
      • 2 tane yumurta ( sarisi üzerine)
      • 1 corba kasigi sirke
      • 1 tane kadar yaş maya
      • 1 tatli kasik seker
      • 3 su bardagı ılık süt
      • 1 çorba kaşık tuz
      • 3 çorba kaşık pekmez
      • 1 su bardak susam

      Hazirlanisi

      • Bir su bardak ılık suda önce mayayı eritin. Süt ,maya ,sirke, yumurtanin beyazini,tuz ve seker yi iyice maya eriyince yavas yavas unu ilave edip yugurun.
      • Hamuru yugurup üzerini kapatin.
      • Kabarması için 3 saat kadar bekletin.
      • 1 su bardak ılık su ile 2 kaşık pekmezi karıştırın. Hamurdan parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak simit şekli verin.
      • 1 bardak suyu 1 kaşık pekmezle karıştırın. Susamı geniş bir tabagin icine koyun.
      • Hazırladıginiz simitleri hamurları pekmezli suya batırıp çıkarın ve susama bulayın.
      • Önceden ısıtılmış 175 derece firinda pisirin.

        Ay cörekler kasarli

      malzeme

      • yarim su bardak ay cicek yagi
      • 1 su bardak süt
      • 1 tane yas maya
      • 1 tatli kasik kabartma tozu
      • 1 su bardak kasar
      • 1 tane yumurta
      • 1 tutam tuz
      • aldigi kadar un

      hazirlanisi

      • Yag ve sütü derin bir kabin icine alin.
      • Yumurtayi ve mayayi katip maya eriyen deyince cirpin.
      • Kabartma tozunu ve kasarin yarisini katip yavas yavas unu ila ve ederek yugurun .
      • Yumusak bir hamur olmali .
      • Hamur yarim saat kadar dinlensin.
      • Parcalara koparip ay sekli varin .
      • Tepside iyice kabarsin 15 -20 dakika bekletin önceden isitilmis firinda
      • Üzerine yumurta sarisi ve kasar 170 derece firinda pisirin