malzeme
- 500 gr un
- 1 tutam tuz
- 2 adet yumurta
- 1/2 limon suyu
- 100 gr su
- 500 gr tereyag
Şurubu için
- 500 gr su
- 750 gr şeker
- 1/2 limon suyu
Hazırlanışı
- Bütün malzeme karıştırılarak yugrulur sert bir hamur elde edilir.
- Hamur yaklasik üzeri kapali 30 dakika dinlendirilir.
- 12 parçaya bölünür arasına nişasta serpilir avuv ici kadar actik tan sonra.
- 5 tane hamuru üstüste koyup oklava yardımı ile oldukça ince acilir.
- Açma işlemi bittikten sonra yufkalar teker teker ince oklavaya alınıp arasına ceviz konularak rulo şeklinde sarılır, tepsiye oklavanin bi ucundan tutup tepsiye siyrilir.
- Dizme işlemi bittikten sonra bicaklan iskesilir.
- 500 gr tereyag eritilirYagin üzerine gelen beyaz köpük kasikla alip atilir cöpe.
- Yag baklavanın üzerinde gezdirilir.
- 160 derecede yaklaşık 35 dakika kadar pişirilip fırından çıkarılır.
- Surubu önceden hazirlayip üzerine dökülür.
- Şurup ve baklava sıcak olacak şekilde dökülür.
No comments:
Post a Comment