- 3 tane yumurta
- 1 tane vanilya sekeri
- 1 tane kabartma tozu
- 1 su bardak süt
- 2,5 bardak un
- 125 gram tere yagi
- 1 limonun kabugu nu rendeleyin
- 4 tane rhabarber.
üzerisi icin
- 200 gramun
- 100 gram margarin
- 125 gram toz seker
hazirlanimi
- Yumurta yi sekerle mikserlen cirpin.
- Unun icine kabartma tozunu karistirin
- Tüm malzemeyide ilave edip cirpin.
- Ben borcam kullandim.
- Yaglayin tepsinizi keki icine dökün.
- Rhabarber lerin incecik kabuklarini soyup kücük dilimleyin bicakla
- Kek hamurunun üzerine Rhabarberleri hertarafina siralayin.
- Keki 170 derece firinda 15 dakika kadar pisirip
- Üzerine margarini tüp ,küp un ve sekeri elinizle iyice bir birlerine yidirttin.
- Keki firinda cikarip bu hazirladiginiz un ,seker ve margarinli karisimi hertarafina döküp keki firina tekrar sürün.
- Yaklasik 20 dakikadar daha pisince firindan cikartin.
- Rhabarber Eksi bir lezlet veriyor limonu andiriyor lezleti bir yapragin sapi oluyor.
- Bu mevsimlerde olur genelde .
No comments:
Post a Comment