keki icin malzeme
- 100 gram margarin
- 75 ml) süt
- 100 gram toz seker
- 3 yemek kasik kakao
- 2 tane yumurta
- 2 su bardak un
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
Kremasi için
- 1 su bardak süt
- 1 paket krema sertleştiricisi
- 2 poşet krem şanti
- Yarım su bardak robotta çekilmiş damla çikolata
- 3 tane muz ici icin
hazirlanimi
- Pastanin ilk önce kekini cirpip 26 cm kelepceli kek kalibinda yaglanmis tepsiye harci dökerek 170 derecede isitilmis firinda keki pisirin.
- Kreması için süt ve krem şanti çırpılır ve icine damla çikolata eklenip kasikla karıştırılır.
- Pastanin keki soguyunca kelepce den cikarilir.
- Kenarından 1 cm boşluk kalcak şekilde derinlemesine 1 cm oyulur.
- Çikarilan kek parçalarini soguduktan sonra ufalayarak bir tabaga alin.
- Muz ortasinda ikiye bölünür ve kekin üzerine siralanir.
- hazirladiginiz krema dökülüp yayılır.
- En üstüne oyulan parçalar elle ufalanıp dökülür.
- Afiyetlert olsun.
No comments:
Post a Comment