Hamur için malzeme
- 4 su bardak ılık su
- 2 çorba kaşık kuru maya
- aldıgi kadar un
- tuz
İç malzeme
- 1 kilo ıspanak
- 2 adet sogan
- 2 tatli kasik pul biber
- 400 gram böreklik peynir
- 1 cay bardak ay cicek yagi
- 1 cay kasik kara biber
Hazırlanışı
- Ilık suyun içine mayayı eritip unu ve tuzu da katip yumusak bir hamur yugurun.
- Hamurun üzerini kapatarak mayasının gelmesini bekleyin.
- Ic malze me icin ispanagi iyice yikayip dograyin.
- Sogani soyup incecik dograyin.
- Bir derin kabin icinde peyniride ufalayip karistirin.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde yuvarlayın.
- Yumakları tezgahin üzerine un layip merdane ile yardımı ile açın.
- Açtığımız hamurun bir tarafına hazırladıgımız iç malzemesinde koyarak kapatin.
- Pitza tavasinin içerisnde gözlemeyi çevirerek pişirin.
- Afiyetler olsun. Biz usakta sac böreyi ve ya bükme deriz .Pirasayla ve ya haslanmis pateteslede yapabilirsiniz.
No comments:
Post a Comment