- 170 gram un
- 1/4 L süt
- 2 tane yumurta
- 1 tutam tuz
- 1 tatli kasik kabartma tozu
- 1 tane vanilyayarim cay bardak aycicek yagi
- 3 tane elma
- 1 cay bardak toz seker
- 1 tarcin
hazirlanimi
- Un ,tuz ve tüt iyice karistirin.
- Vanilya sekeri ,kabartma tozu,seker ilave edip devam cirpin.
- Elma larin kabugunu soyup ortasini cikertip ince dograyin.
- Yaklasik 9-10 dakika üzeri kapali serin bir yerde dinlenmeye birakin.
- Teflon büyük boy tava kullanin daha kolay oluyor.
- 1Isittiginiz tavaya 1 cay kasik kadar yag sürün ilk kez yaptiginiz icin diyerlerine gerekmiyor.
- 1 kepce hamurdan üzerine hemen elmalari siralayin orta ateste alt kismi pisince elmali tarafi cevirin hafif elmalar kizarinca servise hazir.
- Ben üzerine tarcin kullandim.
- Cok hafif elmaniz olursa dahada nefis bir lezletli
No comments:
Post a Comment