- 3 yumurta
- 1.5 su bardak toz şeker
- 2 su bardak un
- 1 paket kabartmatozu
- 1 paket vanilya
- yarım su bardak sıvı yag
- 200 gr ıspanak ( püre halinde 1 su bardak)
Üzerine:
- 2 paket Paradis Creme vanilya aromali
- 500 ml soguk süt
Hazırlanışı
- Ispanakları yıkanıp ve yarim cay bardak su da haslaniryumusayan deyince.
- Püre haline getirmek için rondodan geçirilir.
- 2 paket pudig tozunu soguk süt ile cirpin hazirlayin buzdolabında bekletilir.
- Yumurta ve şekeri iyice çırpılır.
- Sonra içine yag, vanilya, kabartmatozu, ıspanak püresi ve unu ekleyip karıştırılır.
- Yaglanmış ve tabanına yaglı kagıt konmuş tepsiye dökülür.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirilir.
- Kekin kenarların dan bir dilim kesilir üzerine elinizle ufalayip koymak icin.
- Kekinizi ortasindan keskin ekmek bicagi ile ayirin ortasindan
- Kiremanizin yarisini ortasina sürün.
- Kekin üzerini kiramanin üzerine birakin .
- Kalan kiremayi üzerine sürün her tarafina esit sekilde .Ayirdiginiz keki ise üzerine kiremanin ufalayin.
- Ben hindistan cevizide serpistirdin pastamin üzerine.
- Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment