Saturday, May 1, 2010

ISPANAKLI PASTA

ISPANAK LI PASTA




malzeme
  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardak toz şeker
  • 2 su bardak un
  • 1 paket kabartmatozu
  • 1 paket vanilya
  • yarım su bardak sıvı yag
  • 200 gr ıspanak ( püre halinde 1 su bardak)

Üzerine:

  • 2 paket Paradis Creme vanilya aromali
  • 500 ml soguk süt

Hazırlanışı

  • Ispanakları yıkanıp ve yarim cay bardak su da haslaniryumusayan deyince.
  • Püre haline getirmek için rondodan geçirilir.
  • 2 paket pudig tozunu soguk süt ile cirpin hazirlayin buzdolabında bekletilir.
  • Yumurta ve şekeri iyice çırpılır.
  • Sonra içine yag, vanilya, kabartmatozu, ıspanak püresi ve unu ekleyip karıştırılır.
  • Yaglanmış ve tabanına yaglı kagıt konmuş tepsiye dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirilir.
  • Kekin kenarların dan bir dilim kesilir üzerine elinizle ufalayip koymak icin.
  • Kekinizi ortasindan keskin ekmek bicagi ile ayirin ortasindan
  • Kiremanizin yarisini ortasina sürün.
  • Kekin üzerini kiramanin üzerine birakin .
  • Kalan kiremayi üzerine sürün her tarafina esit sekilde .Ayirdiginiz keki ise üzerine kiremanin ufalayin.
  • Ben hindistan cevizide serpistirdin pastamin üzerine.
  • Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment